Het certificeringstraject

Waarom kiezen voor DNV als uw certificerende instelling?

Gedreven door ons doel “safeguarding life, property and the environment” helpt DNV bij het aanpakken van de uitdagingen en wereldwijde transformaties waarmee organisaties worden geconfronteerd. Het managen van risico’s, dat is de expertise van DNV.

DNV, één van ’s werelds meest vooraanstaande professionele dienstverleners, laat door middel van managementsysteem-, product-, persoons- en procescertificering, training, verificatie en assessments, organisaties en mensen beter functioneren. Vanuit zo’n 300 kantoren in meer dan 100 landen ondersteunen onze medewerkers u bij de beheersing, verbetering of vernieuwing van uw bedrijfsvoering. DNV heeft wereldwijd meer dan 80.000 managementsystemen gecertificeerd. Dit maakt DNV tot een van de grootste certificerende instellingen ter wereld.

De unieke auditaanpak van DNV

Risk Based Certification is de unieke auditmethode van DNV. Het biedt u een breder perspectief om de kritische risico’s te identificeren die de doelstellingen van uw organisatie beïnvloeden. Risk Based Certification biedt u de mogelijkheid om meer uit uw audits te halen. Lees hier een aantal ervaringen van klanten.

Een vooruitstrevend klantenportaal 

Als klant van DNV profiteert u van ons klantenportaal Veracity, waarin verschillende digitale tools beschikbaar zijn. In ons klantenportaal heeft u direct inzicht in al uw auditgegevens, kunt u betrouwbare benchmarks opstellen en kunt u aandachtsgebieden identificeren die relevant zijn voor uw bedrijfstak of bedrijfstype.

Duurzaamheid

Bij DNV staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Benieuwd naar de duurzame initiatieven van DNV? Lees hier meer over duurzaamheid. 

Voordelen van certificering door DNV:

  • We hanteren een persoonlijke en oplossingsgerichte werkwijze waarbij uw organisatie centraal staat.
  • We werken uitsluitend met gespecialiseerde auditors met kennis en ervaring in uw branche.
  • Een “one stop shopping” concept: audits worden gecombineerd uitgevoerd door één auditteam. U bespaart hierdoor niet alleen tijd en geld, maar u bent er tevens van verzekerd dat alle systemen naadloos op elkaar aansluiten.
  • In uw auditrapportage vindt u niet alleen verbeterpunten, maar ziet u ook wat uw organisatie al goed doet.
  • Tijdens de audit focust de auditor op aandachtsgebieden die voor uw organisatie van belang zijn. De auditor blijft minimaal 3 jaar aan uw organisatie verbonden. 
  • De auditoropleiding die medewerkers van DNV krijgen behoort tot de beste binnen onze branche. Ze spreken uw taal en kennen de behoeftes, gewoontes en de markt waarin u werkzaam bent.
  • Tijdens de beoordeling van uw managementsysteem ligt de nadruk op functionaliteit en effectiviteit. Het gaat erom dat uw organisatie en uw klanten profiteren van een effectief en praktisch managementsysteem.

Accreditatie door de Raad voor Accreditatie (RvA)

DNV is geaccrediteerd door de RvA. Hiervoor worden bij DNV accreditatieaudits uitgevoerd, waarbij wordt gekeken of DNV op de juiste manier volgens een norm auditeert, maar ook of de processen op orde zijn. Kiest u DNV als uw certificerende instelling? Dan bent u er zeker van dat uw certificaat onafhankelijk is uitgegeven. 

Wilt u meer informatie over de aanpak van DNV?

Of wilt u advies over welke certificering bij uw organisatie past? Neem gerust contact op met onze collega's op 010 2922 700 of stuur ons een e-mail via certificatie@dnv.com, dan nemen wij contact met u op.

Is certificering nieuw voor uw organisatie? 

Download de whitepaper “In 10 stappen naar certificatie” bereid uw organisatie voor en doe een van onze online Self-Assessments: zo komt u erachter of uw organisatie klaar is voor de beoogde certificering.

Snel & eenvoudig

Offerte aanvragen