Risk Based Certification™ - Haal meer uit elke audit

Organisaties liggen vaak onder een vergrootglas. Ze moeten voortdurend aantonen dat ze goed presteren. Bij onze eigen Risk Based Certification™-methode passen we best-practice audittechnieken toe en maken gebruik van methoden voor levering op afstand. Daarmee is het voor u mogelijk om uw managementsysteem te verbeteren en het vermogen ervan om uw zakelijke doelen te ondersteunen.

Haal meer uit uw certificering

Een goed functionerend managementsysteem dat is gecertificeerd volgens internationale normen, zoals de ISO-normen, biedt een perfect uitgangspunt om de veerkracht en duurzame prestaties van een organisatie te verbeteren. Met een dergelijk systeem kunt u bijvoorbeeld de tijdige levering van uw producten waarborgen, mogelijke defecten uitsluiten en de afvalstroom beperken. Met een arbo- en veiligheidsmanagementsysteem kunt u de veiligheid van uw werknemers waarborgen en bovendien het ziekteverzuim en het aantal bedrijfsongevallen terugdringen.

Risk Based Certification is door DNV ontwikkeld om klanten te helpen op meer dan één manier voordeel te halen uit hun managementsysteem. Het behalen van certificering is van het grootste belang. Door verder te gaan dan naleving en uw managementsysteem te verbeteren op de punten waar dat het belangrijkst is, kan het specifieke bedrijfsdoelen ondersteunen. 

Wanneer u onderwerpen identificeert die van kritiek belang zijn voor het succes van uw bedrijf, gebruiken de auditors van DNV Risk Based Certification om te beoordelen hoe goed uw managementsysteem deze aandachtsgebieden ondersteunt en controleren ze tegelijkertijd of het voldoet aan de gekozen norm. 

Hoe werkt Risk Based certificering?

Alle DNV-klanten krijgen automatisch toegang tot Boost My Audit. Deze digitale tool bevat meer dan 200 vooraf gedefinieerde aandachtsgebieden. Blader door de meest voorkomende aandachtsgebieden op basis van normen, risico's en processen om de aandachtsgebieden te identificeren die het beste bij uw behoeften passen. Je kunt ook filteren op branche en controleren welke VN Sustainable Development Goal (SDG) en ESG-dimensie elke focusgebied ondersteunt. Elk van de aandachtsgebieden heeft een bijbehorende checklist als leidraad voor de audit. Deze kunnen ook helpen bij eventuele interne audits die u hebt gepland. 

Vraag uw auditor om begeleiding bij het identificeren van bestaande vooraf gedefinieerde of op maat gemaakte focusgebieden die aan uw behoeften zou kunnen laten voldoen.  Zorg ervoor dat de aandachtsgebieden uw strategie en bedrijfsdoelstellingen weerspiegelen. Het topmanagement moet in dit stadium worden betrokken om betrokkenheid te garanderen.   

Voorafgaand aan de audit maken u en de DNV auditor(s) afspraken over Focus Areas die beoordeeld moeten worden (meestal 1-3 gebieden, afhankelijk van de omvang van de audit, etc.). De auditor(s) formuleert/formuleren welke activiteiten en processen worden beoordeeld. De prestaties van het managementsysteem op de aandachtsgebieden worden samen met de naleving van de gekozen norm(en) gecontroleerd. 

Deze werkwijze vereist geen extra kosten of tijd. De resultaten worden gepresenteerd tijdens de afsluitende vergadering en in het auditrapport. Het bevat een samenvatting van de auditbevindingen en de prestaties van de focusgebieden. Met sterke en zwakke punten biedt het snel inzicht voor u en uw managementteam. Voor complexe projecten met meerdere locaties worden alle details ook toegankelijk gemaakt voor verdere analyse, vergelijkingen en trends in het My Certification Dashboard. 

Gebruik het inzicht van de audit om je managementsysteem te verbeteren, omdat het je helpt bij het identificeren van mitigerende maatregelen voor een bredere reeks uitdagingen, of het nu gaat om operationele problemen van dit moment of om belemmeringen voor de lange termijn doelstellingen. 

Afhankelijk van de prestaties van het managementsysteem kunnen de aandachtsgebieden van jaar tot jaar worden herhaald of kunnen er nieuwe worden gekozen. Voor complexe projecten met meerdere locaties zal DNV ervoor zorgen dat alle teams die worden ingezet, zijn gekalibreerd om op alle locaties een consistente audit uit te voeren. 

Partner met DNV

Risk Based Certification is de standaardaanpak van DNV voor audits. Deze aanpak is gericht op het verbeteren van uw managementsysteem en audits op gebieden die er het meest toe doen. Kies DNV als uw partner en bouw vertrouwen op in het vermogen van uw managementsysteem om aan de eisen van de norm(en) te voldoen en uw bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen. 

Wat levert Risk Based Certification™ u op?

Risk Based Certification™ is ontwikkeld om u de mogelijkheid te bieden meer uit uw audits te halen. Daarnaast ontvangt u:

  • Een bredere kijk op de meest kritische risico’s, naast auditinzichten waarmee u problemen beter kunt aanpakken.
  • Toegang tot de Boost My Audit tool met meer dan 200 aandachtsgebieden.
  • Een zeer bekwame, ervaren auditor, die is opgeleid om tijdens de audit te focussen op de kwesties die er voor uw organisatie het meest toe doen en tegelijkertijd de naleving van een of meer geselecteerde normen te controleren.
  • Een auditrapport met inzicht in hoe goed uw managementsysteem de geselecteerde aandachtsgebieden ondersteunt.
  • Kennis waarmee u uw managementsysteem kunt verbeteren om uw zakelijke doelen voor de lange termijn te ondersteunen, en daarmee ook een duurzame bedrijfsvoering.

Ervaringen met Risk Based Certification™

Lees hier een aantal ervaringen van klanten met de auditmethode.

De volgende stappen naar certificering?

Snel & eenvoudig

Offerte aanvragen