VCA certificering

Is uw organisatie klaar voor VCA certificering? VCA certificering is mogelijk volgens VCA* of VCA** of VCA Petrochemie.

Waarom VCA certificering? 

Inmiddels is VCA certificering in tal van industriële branches verplicht gesteld. Steeds vaker maken bedrijven werk van een veiligere en gezondere werkomgeving. Niet alleen voor de eigen medewerkers, maar ook voor ingehuurde krachten en onderaannemers. Medewerkers van uw onderaannemers vallen immers niet direct ‘onder u’, maar het eindresultaat is wél uw verantwoordelijkheid. 

DE VCA helpt om structuur aan te brengen met betrekking tot uw VGM beleid en om systematisch te werken aan verbetering, waar een veilige en gezonde werkomgeving voorop staat en waarbij ook directie relevante risico's zijn meegenomen. Doordat de 

DNV als partner voor VCA certificering

Veiligheid, Gezondheid en milieu checklist Aannemers VCA is bedoeld voor organisaties, die risicovolle werkzaamheden uitvoeren op het terrein van de opdrachtgever. Een risico-inventarisatie is meestal de eerste stap. Op basis daarvan kunt u maatregelen nemen om risico’s verminderen of geheel weg nemen.

Als het systeem aantoonbaar goed functioneert, kan DNV het onderwerpen aan een audit en een certificaat afgeven. Door haar uitgebreide expertise in de industrie, is DNV een partner met toegevoegde waarde. De Risk Based Certification auditmethode levert u meerwaarde in uw beleid, gericht op kwaliteit in arbo en veiligheid. 

Uw VGM-beheerssysteem kan getoetst worden, indien deze minimaal 3 maanden geïmplementeerd is. 

Diensten op gebied van VCA certificering en VCA Petrochemie certificering:

VCA-certificatie is mogelijk op drie niveaus: 

  • VCA* certificering: gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, zonder inschakeling van onderaannemers;
  • VCA** certificering: gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloed, alsmede op de VGM-structuur (onder andere VGM-beleid, VGM-organisatie en verbetermanagement);
  • VCA Petrochemie certificering: gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, op de VGM-structuur (onder andere VGM-beleid, VGM-organisatie en verbetermanagement), alsmede op specifieke aanvullende eisen voor de petrochemie. 

Zodra uw systeem voldoet aan de eisen van de standaard, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor VCA certificering.

Een offerte voor VCA certificering aanvragen?

OFFERTE AANVRAGEN

De volgende stappen naar VCA certificering? 

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.