GlobalG.A.P. certificering

GlobalG.A.P. is de wereldwijd erkende standaard voor de agrarische sector die de primaire producenten in staat stelt hun inspanningen op het gebied van voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit te certificeren.

Diervoeders vormen een cruciale schakel in de dierlijke productieketen. Consumenten van vlees, zuivel en eieren verwachten dat de diervoederindustrie en de -handel veilige en kwalitatief hoogwaardige producten leveren.

Consumenten hechten steeds meer waarde aan voedselveiligheid en -kwaliteit en de maatschappelijke en ecologische gevolgen van onze voedselproductieprocessen. Duurzaamheid is het sleutelwoord geworden voor de verdere ontwikkeling van de agrarische sector.

Wat is GlobalG.A.P.?

GlobalGAP is een standaard die specifiek van toepassing is op de primaire productie van landbouwproducten die voor menselijke consumptie zijn bestemd: machinaal oogstbare gewassen, groenten en fruit, koffie, thee, zuivel, rundvee, varkens, schapen, pluimvee en aquacultuur (zalm en forel). De GlobalGap-standaard bevat tevens een specifieke module voor bloemen en siergewassen.

Het certificatieschema omvat het gehele agrarische productieproces van het gecertificeerde product – vanaf het moment dat het dier onderdeel wordt van het productieproces of het gewas wordt geplant of gezaaid (controlepunten voor herkomst van zaaigoed) tot aan de oplevering van de onbewerkte eindproducten (i.e. industriële productie, slachten en verwerking blijven buiten beschouwing).

Offerte GlobalG.A.P. certificering

OFFERTE AANVRAGEN

Doel van GlobalG.A.P.-certificering

Het doel van GlobalGAP-certificatie is om delen van wereldwijd erkende ‘good practices’ in de primaire productieketen door te voeren. De standaard zoekt aansluiting bij onder meer BRC en IFS om de supply chain af te dekken.

Consumenten hechten steeds meer waarde aan voedselveiligheid en -kwaliteit en de maatschappelijke en ecologische gevolgen van onze voedselproductieprocessen. Duurzaamheid is het sleutelwoord geworden voor de verdere ontwikkeling van de agrarische sector.

Richtlijnen GlobalG.A.P.

  • De richtlijnen van GlobalGAP bevorderen:
  • Hoge prioriteit voor veiligheid en welzijn van landbouwers en consumenten
  • Traceerbaarheid
  • Minimalisering van het gebruik van pesticiden
  • Dierenwelzijn
  • Minimalisering van agrochemische en farmaceutische toevoegingen
  • Integrated Crop Management (ICM)
  • Efficiënt gebruik van resources
  • Milieubewustzijn

Het is voor alle spelers in de voedingsketen – ‘from farm to fork’ (‘van boer tot bord’) – van essentieel belang om hun concurrerend vermogen op de mondiale voedselmarkt te vergroten door allereerst consumenten garanties te bieden omtrent de veiligheid en kwaliteit van voedingsproducten.

Gecombineerde certificering voedselveiligheid standaarden

Certificatie volgens de GLOBALGAP kan in combinatie (geïntegreerd) met de bestaande systemen uitgevoerd worden (HACCP, BRC, IFS, ISO 9001 en ISO 14001). De audits worden uitgevoerd door één team. Hiermee bent u verzekerd dat alle systemen naadloos op elkaar aansluiten.

Meer informatie

  • Heeft u vragen? Bel ons gerust via 010 2922 700 of e-mail ons via certificatie@dnv.com.
  • Vraag vrijblijvend online een offerte op.
  • Blijf op de hoogte via onze DNV e-nieuwsbrief en meld u hier aan.
  • Download de whitepaper 12 tips om voedselfraude te voorkomen hier.
  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.