My Care™ – Infectiepreventie Assessment

Veerkracht binnen organisaties in tijden van COVID-19 is een ongekende uitdaging. Het beheren van infectierisico’s vormt momenteel de kern van de bedrijfsvoering en dit zal op de lange termijn ook aanhouden. Daarom heeft DNV de assessment tool My Care ontwikkeld, wat de naleving en volwassenheid van uw organisatie met betrekking tot opkomende infectierisico’s beoordeelt. Het digitale My Care-label laat klanten en medewerkers zien dat u het management rondom infectierisico’s goed beheerst.

Wat is een My Care Infectiepreventie Assessment?

My Care is gebaseerd op onze benadering van het beheersen van infectierisico's die door ziekenhuizen gebruikt wordt om de veiligheid van de patiënt te garanderen. Dit wordt gecombineerd met onze kennis van risicomanagement, onze expertise op het gebied van HSE-managementsystemen en de ratingmethodiek ISRS™. ISRS is een wereldwijd toonaangevend ratingsysteem voor het meten, verbeteren en zichtbaar maken van veiligheids-, milieu- en bedrijfsprestaties.

Om infectierisico’s succesvol te voorkomen dan wel te beperken, moet u goed nadenken over activiteiten die betrekking hebben op:

  • infectiepreventie en/of -controles;  
  • voorbereiding op noodsituaties, beleid en procedures in verband met uitbraken;  
  • en de naleving van nationale en internationale regelgeving en de ‘best practices’ in uw sector.

My Care maakt het mogelijk om de volwassenheid van infectiepreventie maatregelen en de effectiviteit van de genomen maatregelen binnen uw organisatie aan te tonen. Als organisatie krijgt u direct inzicht in uw bedrijfsprestaties. Het laat zien dat u als organisatie klaar bent om met toekomstige risico’s om te gaan. De onafhankelijke assessment stelt uw klanten, maar ook medewerkers gerust dat uw organisatie bekwaam is om infectierisico’s effectief aan te pakken. Het digitale My Care label en de rapportage dat in de blockchain is opgeslagen zullen dit aan hen bevestigen.

Flyer: My Care Infectiepreventie

Download de flyer met extra informatie over hoe My Care werkt hier.

Hoe kunt u zich als organisatie het beste voorbereiden op de nieuwe situatie na COVID-19?

  • Beoordeel uw mogelijkheden om infectierisico’s te beheersen en te beperken. 
  • Pas uw HSE-beleid aan de omstandigheden rondom COVID-19 aan. 
  • Stel uw klanten gerust als voorwaarde voor het heropenen van uw organisatie. 
  • Verbind uw klanten digitaal om vertrouwen op te bouwen.
  • Maak aanpassingen en verbeteringen, evalueer en pas dingen eventueel opnieuw aan.

COVID-19 Readiness en Maturity Assessment

DNV kan twee soorten beoordelingen uitvoeren met behulp van de My Care-methode. U kunt kiezen tussen een COVID-19-Readiness of een Maturity Assessment of een combinatie hiervan.

COVID-19 Readiness assessment 

Door middel van een Readiness Assessment wordt er gecontroleerd of alle maatregelen die getroffen worden voor het hervatten van de bedrijfsactiviteiten in plaats zijn. Dit om infecties te voorkomen en werkzaamheden opnieuw op te starten. Deze Assessment is van toepassing op organisaties en bedrijven in elke sector, die inzicht willen verkrijgen in hoeverre zij de relevante wetgeving naleven en hun prestaties willen communiceren met interne en externe belanghebbenden. 

De organisatie ontvangt een evaluatierapport met een overzicht van de prestaties en de noodzakelijke verbeteringen. Daarnaast ook een bewijs om mee aan te tonen aan interne en externe belanghebbende dat de organisatie gereed is. Dit bewijs is het digitale label "My Care - Infection Prevention Ready", die u kunt gebruiken voor externe communicatie.   

Maturity Assessment 

Door middel van de Maturity Assessment wordt het volwassenheidsniveau van uw processen en beheersystemen en het vermogen om infectiepreventie en -beperking te beheren gemeten. Deze Assessment is van toepassing op organisaties die de volwassenheid van hun HSE-systemen willen beheren en ontwikkelen.  

De organisatie ontvangt een volwassenheidprofiel voor intern gebruik en een verklaring voor het volwassenheidsniveau voor extern gebruik. Daarnaast ook een het digitale label "My Care - Infection Prevention Advanced" voor externe communicatie.

Klantverhalen

Wilt u meer informatie over My Care Infectiepreventie Assessment?

  Remote Audits

Remote Audits

Wat is een remote audit? En hoe werkt dit? Lees hier meer over remote auditeren.

  Online training

Online training

Wilt u een training volgen vanaf een locatie die u goed uitkomt? Volg dan een online training.

 

Offerte aanvragen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 

Waarom DNV?

​“Safeguarding life, property and the environment” is de missie van DNV. Het managen van risico’s is de specifieke expertise van DNV.

 

Video: Remote auditeren

Bekijk hier de video over de mogelijkheden met Remote Auditeren.

 

Klantcases

Waarom kiezen klanten voor DNV?