ISO 3834 certificering

ISO 3834 is een norm waarmee u voldoet aan las technische kwaliteitseisen. Bent u al klaar voor certificering?

ISO 3834 certificering

Steeds meer bedrijven beseffen het belang van bedrijfscertificatie volgens ISO 3834-2. Hiermee toont u aan dat uw onderneming op het gebied van lastechnische werkzaamheden alle kwaliteitseisen heeft geborgd. De certificering wordt door opdrachtgevers in de defensie, offshore, railinfra en petrochemische industrie vrijwel altijd vereist. 

Bij werken onder de NEN-EN 1090-2 norm moet u aan kunnen tonen dat u voldoet aan de kwaliteitseisen van de ISO 3834-2.

Voor wie geldt ISO 3834 certificering?

De norm is van toepassing op fabricage in werkplaatsen en op bouwplaatsen. Om aantoonbaar te maken dat het lasproces aan de kwaliteitseisen voldoen. Bij werkzaamheden volgens de NEN-EN 1090-2 moet aangetoond worden of voldaan wordt aan de kwaliteitseisen van de EN-ISO 3834-2.

Dit deel van ISO 3834-2 geeft geen eisen voor een algemeen kwaliteitsborgingssysteem. Hoofdstuk 6 bevat echter elementen die kunnen worden gebruikt om ISO 3834 aan te vullen tot een kwaliteitsborgingssysteem.

De ISO 3834-2 norm omvat een kwaliteitsborgingssysteem voor smeltlassen. De ISO 3834-2 geeft de uitgebreide kwaliteitseisen weer. Zo zijn er eisen gesteld voor de technische beoordeling voor het laswerk zoals de lasmethodekwalificatie, eisen voor de lassers, inspecties en niet destructief onderzoek.

De norm heeft tevens aandacht voor uitbesteding, personeel voor inspectie en beproeving, onderhoud en inspectie van lasmaterieel, naspeurbaarheid maar ook hoe afwijkingen worden vastgesteld en opgevolgd.

Voor het laswerk worden tevens de lastoevoegmaterialen, de opslag van materialen, warmtebehandeling en het lassen zelf beoordeeld.

Gecombineerd auditeren

Indien de audit gecombineerd wordt uitgevoerd met ISO 9001 zal tevens aandacht geschonken worden aan de PDCA van het management systeem, met de kwaliteitsdoelstellingen, interne audits en de directiebeoordeling van het management systeem. Combinaties met VCA, de NEN-EN 1090-2, de CO2 Prestatieladder en de MVO Prestatieladder behoren tot de mogelijkheden.

Onze auditoren zijn tevens als laspraktijk ingenieurs gekwalificeerd.

De volgende stappen naar ISO 3834 certificering:

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.