MVO Prestatieladder certificering

Door de nieuwe certificatienorm MVO Prestatieladder kunt u uw inspanningen in uw organisatie op het gebied van MVO direct inzichtelijk maken en laten certificeren.

Wat is de MVO Prestatieladder?

De ISO 26000 is inmiddels een begrip geworden. Dit is echter een richtlijn en kan niet worden gebruikt voor certificering. Bedrijven en organisaties die vanaf “scratch” met maatschappelijk verantwoord ondernemen willen starten óf al gevorderd zijn met het proces van duurzaam ondernemen kunnen middels de nieuwe systeemnorm 'MVO Prestatieladder' aantonen hoe ver ze zijn. Bedrijven en organisaties dienen zich met hun volledige bedrijfsvoering (scope van activiteiten) te richten op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), zoals verwoord in de ISO 26000. 

Hoe kunt u de MVO Prestatieladder toepassen?

In de systeemnorm, is duurzaam ondernemen ingedeeld in 5 beoordelings niveau’s, waarbij niveau 1 t/m 3 van de MVO Prestatieladder leiden tot een algemeen door de branche en stakeholders aanvaarde uitwerking van de 7 MVO-principes. Er is een doorgroei mogelijkheid voorzien middels niveau 4 en 5 naar een specifieke en onderscheidende uitwerking van de 7 MVO-principes.

De CSRD richtlijn

De Europese Unie heeft in 2021 de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aangenomen. Deze richtlijn moet zorgen voor meer transparantie als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Voor grote organisaties is het vanaf 2024 verplicht om aan de CSRD richtlijn te voldoen. Lees hier hoe de MVO prestatieladder u kunt helpen om aan de CSRD richtlijn te voldoen.

Wilt u een MVO certificaat behalen? 

Bereid uw organisatie voor op certificering volgens de MVO Prestatieladder door het 10-stappenplan te doorlopen. Download hier de tips voor het opzetten van een MVO-systeem.

OFFERTE AANVRAGEN

 

Download de norm MVO Prestatieladder - versie maart 2020

In maart 2020 is de norm MVO Prestatieladder vernieuwd. De norm is online beschikbaar in PDF, u kunt de MVO Prestatieladder hier downloaden.

Wilt u de norm in het Engels lezen? Kijk dan hier. 

Starten met MVO?

Overweeg dan een MVO Quickscan! De MVO Quickscan is een hands-on aanpak die organisaties concrete handvatten biedt om de duurzame ontwikkeling van de organisatie in kaart te brengen. Na deze tweedaagse scan weet u precies waar uw organisatie staat. Daarbij komt u te weten op welk niveau van de MVO Prestatieladder uw organisatie zich bevindt en bent u een stap dichter bij uw MVO certificaat! Bent u geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte op.

Wat levert een MVO Quickscan u op?

  • U krijgt inzicht of de juiste stakeholders zijn gekenmerkt;
  • Uw MVO-ambities worden onderzocht op haalbaarheid;
  • U weet direct op welk niveau van de MVO Prestatieladder u zich bevindt;
  • Een rapportage met resultaten en aandachtspunten;
  • Input om direct een realistisch actieplan op te stellen.

Waarom Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

De Nederlandse Rijksoverheid is vanaf begin 2010 als overheids organisatie in geleidelijke schaal aan het overgaan tot 100% duurzaam inkopen. Bedrijven en organisaties die met of voor de overheid werken, zullen zich moeten gaan verplichten aan de criteria van duurzaam inkopen. In het certificeringstraject van de MVO Prestatieladdder worden de criteria duurzaam inkopen getoetst.

Maak het verschil met MVO

Wilt u zien welke organisaties u al zijn voorgegaan? Of wilt u weten wie er in het college van deskundige zitten? Kijk dan snel op www.mvoprestatieladder.nl.


Wat doet DNV?

DNV objectiveert de uitspraken met betrekking tot bepaalde deelaspecten van MVO. Als onafhankelijke derde partij maken wij objectief inzichtelijk op welke niveau het MVO proces van een beoordeelde organisatie zich bevindt. Elke niveau wordt met een MVO Prestatieladder certificaat bevestigd. Bedrijven kunnen daarmee aan stakeholders kenbaar maken in hoeverre de organisatie maatschappelijk verantwoord onderneemt.

En wat doet DNV aan MVO?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een integraal onderdeel van het managementsysteem en de bedrijfscultuur binnen DNV. 

De belanghebbenden van DNV en de samenleving als geheel verwachten dat onze organisatie transparant is en dat de zakelijke besluitvorming gekoppeld is aan ethische waarden. Het MVO-beleid binnen DNV concentreert zich op het versterken van de positieve effecten die onze kernactiviteiten hebben op de samenleving.

Bekijk de initiatieven van DNV op het gebied van MVO:

Hier kunt u verder lezen wat DNV allemaal doet op het gebied van MVO! De pagina is in het Engels.

Wilt u direct een offerte aanvragen, klik dan hier om een online offerte aan te vragen!

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Trainingsaanbod

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm implementeren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Lijst met door DNV gecertificeerde organisaties

Gebruik de database om DNV certificaten te verifiëren.

 

Certificatiebeeldmerken

Download hier uw certificatiebeeldmerken.

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.

 

Contact

Heeft een vraag voor ons?