Skip to content

Watermanagement

Zoetwater is een beperkte hulpbron waarvan uw bedrijf afhankelijk is. Efficiënt waterbeheer draagt bij aan uw duurzame bedrijfsprestaties. Inzicht in uw watervoetafdruk is uw uitgangspunt.

Wat is een watervoetafdruk?

De watervoetafdruk van een bedrijf is het totale volume zoet water dat wordt gebruikt om dat bedrijf te runnen en te ondersteunen. Een watervoetafdruk is zowel direct als indirect. Het directe watergebruik is het water dat wordt gebruikt bij de productie en fabricage van een product of dienst, terwijl indirect water wordt gebruikt in de toeleveringsketen of bij het gebruik van een product. Verantwoord waterbeheer betekent het beperken van waterrisico's en tegelijkertijd voldoen aan de eisen van belanghebbenden op het gebied van duurzaam ondernemen.

Waarom uw watervoetafdruk beheren?

Water is een noodzaak bij alle soorten productie, van voedsel tot elektronica, en we zijn allemaal afhankelijk van toegang tot water in ons dagelijks leven. Met de huidige praktijken op het gebied van waterbeheer zullen we in 2030 slechts voldoende water hebben om aan 60 procent van de watervraag te voldoen. Waterschaarste en vervuiling zijn het meest kritiek, u kunt ervoor zorgen dat deze essentiële hulpbron nu en in de toekomst beschikbaar is. Door proactief uw watervoetafdruk te verkleinen, kunt u van water een concurrentievoordeel maken.

Hoe kunnen wij u ondersteunen?

DNV kan uw organisatie ondersteunen door:
  • Waterrisicobeoordeling: een analyse van bedrijfsactiviteiten, geografische locaties, mate van schaarste enz. Een waterrisicobeoordeling is gericht op het begrijpen en evalueren van de schaal en relevantie van de mogelijke milieueffecten gerelateerd aan water dat wordt gebruikt door of binnen een product, proces of organisatie.
  • Waterrisicobeoordeling toeleveringsketen: helpt bij het identificeren van gebieden waarop u zich in uw directe activiteiten en toeleveringsketen moet concentreren. Dit kan een analyse zijn van gegevens over waterstress, droogte, regenval en schattingen van het watergebruik in verschillende regio's.
  • Beoordeling van de inventaris van de watervoetafdruk: een onafhankelijke beoordeling van de methoden, aannames en interpretatie van gegevens over waterverbruik, volgens bestaande en opkomende normen en richtlijnen voor watervoetafdruk.
  • Verificatie van de watervoetafdruk van producten: een externe verificatie van het waterverbruik voor een bepaald product of categorie producten, gebruikmakend van bestaande normen en initiatieven.
  • Watervoetafdrukverificatie van een organisatie of voorziening: een externe verificatie van het waterverbruik binnen een organisatie of voorziening, gebruikmakend van bestaande normen en initiatieven.
  • Opleidingen: een breed scala aan opleidingen die aan al uw behoeften op het gebied van watervoetafdruk voldoen: van bewustwording tot het opbouwen van competentie en kwalificatie van uw medewerkers

Meer informatie

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.