Voorbeelden van leveranciersaudits

Onze leveranciersaudits en second-party audits verlenen u toegang tot een wereldwijd netwerk van specialisten en ervaren auditoren en inspecteurs.

Onze auditoren en inspecteurs werken samen om u een objectief verslag over uw leveranciers of uw volledige toeleveringsketen te bieden. Hieronder ziet u voorbeelden van de verschillende audits die wij uitvoeren op het gebied van supply chain management.

Leverenciersaudits door Europa voor een supermarktketen

Voor een Duitse supermarktketen met meer dan 10.000 winkels is DNV gevraagd om door heel Europa leverancieraudits uit te voeren volgens een door hen zelf ontwikkeld protocol (gebaseerd op de IFS-norm).

Leverancieraudits volgens elementen uit de BRC-norm en IFS-norm

Voor een saladebereider in Nederland, voert DNV bij de belangrijkste leveranciers audits uit waarbij elementen uit de BRC en IFS-normen, alsmede een aantal andere onderwerpen die voor hen van belang zijn. Centraal staat dat dit bedrijf grote waarde hecht aan voedselveiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen: er wordt gelet hoe ingrediënten worden geproduceerd, hoe ze worden verwerkt en wat er met afval wordt gedaan.

Verificatie van het productieproces volgens een vooraf gedefinieerde checklist

Een producent van mueslirepen, gevulde koeken en fruitkoeken ziet kwaliteit en voedselveiligheid als hoofdprioriteiten. Leveranciers van deze producent moeten voldoen aan strikte criteria en hun producten worden geproduceerd volgens specifieke vereisten van de producent. DNV wordt ingeschakeld om het productieproces van verschillende producten van hun leveranciers te verifiëren aan de hand van een vooraf door de producent gedefinieerde checklist.

Pre-shipment inspecties voor een machinebouwer

Voor een leverancier van machines voeren we pre-ship inspecties uit, zodat met zekerheid kan worden vastgesteld wat er wordt verzonden. Zo bekijken wij bijvoorbeeld de container voor verzending op juistheid, maar ook bij binnenkomst in Nederland of België wordt de container gecontroleerd. 

Shop inspecties

Afhankelijk van de door u opgestelde vragen met betrekking tot kwaliteit, veiligheid of andere specifieke onderwerpen kunnen wij voor u shop inspecties uitvoeren waarbij u op gedetailleerde wijze informatie krijgt over de onderwerpen die hierbij voor u van belang zijn. Voor deze inspecties zijn er ook mogelijkheden deze remote uit te voeren waar efficiëntie en effectiviteit een belangrijke parameter zijn. Digitalisering van inspecties biedt tevens de mogelijkheid voor data-analyse en eventuele vervolgacties.


Het managen van het mondiale voedselveiligheidsprogramma voor leveranciers

Een Amerikaanse kaasproducent heeft DNV gevraagd om hen te helpen bij het managen van hun mondiale voedselveiligheidsprogramma voor leveranciers. Zo eisen zij van de leveranciers van belangrijke ingrediënten dat ze minimaal GFSI-gecertificeerd zijn. Het GFSI-nalevingsrapport wordt getoetst als onderdeel van het verificatieprogramma voor leveranciers. Het doel van de audit van DNV  is om de huidige voedselveiligheidsprogramma’s te valideren en verbetergebieden te inventariseren. De audit richt zich op de effectiviteit en uitvoering van de voedselveiligheidsprogramma’s en aanvullende programma’s.

Het ontwikkelen van beoordelingsprotocollen voor leveranciers

Om hoogwaardige plantaardige oliën en vetten te produceren en constitentie in de volledige toeleveringsketen te garanderen, is het voor deze producent van belang dat internationale leveranciers en externe fabrikanten leveren volgens eisen en verwachtingen van deze producent. Deze ambitie is in 2016 gerealiseerd met behulp van een assessment- en monitoringproces voor de leveranciers. DNV ontwikkelde in samenwerking met de producent een beoordelingsprotocol op basis van puntenscores (scored assessment) en een audithandboek (operationele procedures, rapportageprocedures, auditcriteria en auditorkwalificaties). Dit protocol wordt gevolgd tijdens de leveranciersaudits.  

Vragen of meer informatie? 

Neem contact met ons op via certificatie@dnv.com of  bel met 010-2922700.
U kunt uiteraard ook een vrijblijvende offerte aanvragen, wij zorgen dan voor een oplossing op maat.

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.

Terug navigeren naar

 

Certificering van managementsystemen

 

De nieuwe ISO normen

 

Training

 

Homepage DNV - Business Assurance