Skip to content

Safety Culture Ladder Certificering

Wilt u de veiligheidscultuur binnen uw organisatie verbeteren? Beklim de Safety Culture Ladder (SCL) en ga hiermee aan de slag!

Wat is de Safety Culture Ladder, voorheen de Veiligheidsladder?

De Safety Culture Ladder stimuleert organisaties en leveranciers om bewust veilig te werken. Het is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag in organisaties te meten met als doel om het veiligheidsbewustzijn te ontwikkelen en het aantal onveilige situaties binnen organisaties terug te dringen. De SCL biedt kaders voor veilig werken aan alle partijen in diverse branches. Vraag na bij uw opdrachtgevers welk product zij van u eisen.

Alles leren over de Safety Culture Ladder?

In een dag leren wat de eisen, criteria en richtlijnen van de Safety Culture Ladder zijn? En hoe u deze kunt toepassen? Schrijf u in voor de training normkennis Safety Culture Ladder.

Uit welke producten bestaat de Safety Culture Ladder?

De Safety Culture Ladder bestaat uit 4 verschillende producten. Het aanbod loopt uiteen van de SCL Original, waarbij u elk jaar een volledige audit heeft, tot varianten waarbij door middel van een steekproef of Self Assessment wordt gekeken naar het actieplan. 

  • SCL Original – Safety Culture Ladder, dit is de Veiligheidsladder waarbij ieder jaar een opvolgingsaudit wordt uitgevoerd (dit is de 100% audit). Het certificaat is 3 jaar geldig.
  • SCL – Bij certificering krijgt u een SCL certificaat voor 3 jaar, waarbij ieder jaar een opvolgingsaudit wordt uitgevoerd (dit is een 40% audit). 
  • SCL Light – Na de eerste beoordelingsaudit (40% audit) wordt er een statement uitgegeven die 3 jaar geldig is. De opvolgingsaudit volgt op het actieplan en hierbij wordt ook een project bezocht. U ontvangt geen certificaat, maar een statement. Dit statement is 3 jaar geldig.
  • Approved Self Assessment – Bij de Self Assessment krijgt u een SAQ Statement (verificatie door DNV). Vervolgens vindt er in de opeenvolgende 2 jaren een check plaats om dit statement te verlengen. U ontvangt geen certificaat.

Tredes

De Safety Culture Ladder bestaat uit vijf treden. De treden geven de ontwikkelingsfase aan waarin de organisatie zich bevindt. Elke trede heeft zijn eigen eisen, criteria en scores. De auditor beoordeelt hoe ver uw organisatie is in de ontwikkeling van een veiligheidscultuur. De Safety Culture Ladder moet organisaties via positieve prikkels stimuleren om te investeren in hun veiligheidscultuur.

Voordelen Safety Culture Ladder certificering 

  • De Safety Culture Ladder is geschikt voor alle typen organisaties.
  • Alle ketenpartijen (opdrachtgevers, hoofdaannemers, leveranciers) zijn betrokken.
  • U laat zien hoe serieus uw organisatie is als het gaat om veiligheidsgedrag.
  • U laat zien dat de veiligheidscultuur binnen uw organisatie in ontwikkeling is.

Wat kan DNV voor u betekenen? 

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor certificering. Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen we een documentatiebeoordeling en initiële audit met u in. 

OFFERTE AANVRAGEN

SCL 2.0

Sinds 1 januari 2024 kunnen de bedrijven gecertificeerd worden voor SCL 2.0. Wilt u weten wat het handboek en certificatieschema inhouden? 

Kijk dan hier voor de meest actuele informatie.

 

Safety Culture Ladder in combinatie met de ViA bouw

Vanaf 1 januari 2022* is de SCL verplicht bij aanbestedingen en contracten in de bouw. Bekijk hier meer over de Governance Code veiligheid in de bouw.

*Deze deadline is versoepeld. Lees hier meer informatie over de versoepeling.

Weet u niet welke optie u nodig heeft? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

De volgende stappen naar Safety Culture Ladder certificatie

Training met impact

Wilt u aan de slag met de Safety Culture Ladder? Leer alles over de Safety Culture Ladder en de normeisen tijdens onze training normkennis Safety Culture Ladder.

Download onze whitepapers

Download de whitepaper ‘In 7 stappen naar de Safety Culture Ladder’ en ontdek welke stappen u kunt nemen om het Safety Culture Ladder certificaat te behalen. 

Wilt u meer informatie?

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.

Snel & eenvoudig

Offerte aanvragen