Other sectors

Safety Culture Ladder Certificering

Business Assurance - DNV GL

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen Whitepaper: In 7 stappen naar de SCL

Wilt u de veiligheidscultuur binnen uw organisatie verbeteren? Beklim de Safety Culture Ladder (SCL) en ga hiermee aan de slag! DNV staat voor u klaar en helpt uw organisatie bij het certificeren van de SCL.

Wat is de Safety Culture Ladder/Veiligheidsladder?

In juli 2012 is DNV betrokken geweest bij het ontwikkelen van de Veiligheidsladder. Deze werd destijds ingevoerd door ProRail voor het meten van veiligheidsbewustzijn van organisaties. In de tussentijd is er veel veranderd en is de Veiligheidsladder uitgegroeid tot een breed inzetbaar instrument waarbij organisaties buiten het spoordomein ook het veiligheidsbewustzijn kunnen toepassen in hun manier van werken. Begin 2020 heeft de Veiligheidsladder een naamsverandering ondergaan, mede doordat de norm ook internationaal steeds meer gebruikt wordt. Voortaan wordt de naam Safety Culture Ladder gebruikt. 

Uit welke producten bestaat de Safety Culture Ladder?

De Safety Culture Ladder bestaat uit 4 verschillende producten. Het aanbod loopt uiteen van de SCL Original, waarbij u elk jaar een volledige audit heeft, tot varianten waarbij door middel van een steekproef of Self Assessment wordt gekeken naar het actieplan. 
  • SCL Original – Safety Culture Ladder, dit is de Veiligheidsladder waarbij ieder jaar een opvolgingsaudit wordt uitgevoerd (dit is de 100% audit). Het certificaat is 3 jaar geldig.
  • SCL – Bij certificering krijgt u een SCL certificaat voor 3 jaar, waarbij ieder jaar een opvolgingsaudit wordt uitgevoerd (dit is een 40% audit). 
  • SCL Light – Na de eerste beoordelingsaudit (40% audit) wordt er een statement uitgegeven die 3 jaar geldig is. De opvolgingsaudit volgt op het actieplan en hierbij wordt ook een project bezocht. U ontvangt geen certificaat, maar een statement. Dit statement is 3 jaar geldig.
  • Approved Self Assessment – Bij de Self Assessment krijgt u een SAQ Statement (verificatie door DNV). Vervolgens vindt er in de opeenvolgende 2 jaren een check plaats om dit statement te verlengen. U ontvangt geen certificaat.
Stem met uw opdrachtgever, bijvoorbeeld ProRail of Tennet, af wat u nodig heeft. 

Tredes

De Safety Culture Ladder bestaat uit vijf tredes en telt achttien bedrijfsaspecten; van managementinteresse tot medewerkersbetrokkenheid. Voor alle aspecten is per trede aangegeven waar een organisatie aan moet voldoen (de eis), welke criteria hierbij horen (de norm), hoe die criteria gewaardeerd worden (de scores) en waar een onafhankelijke auditor op moet letten; met andere woorden waar vind je de bewijzen? De Safety Culture Ladder moet organisaties via positieve prikkels stimuleren om te investeren in hun veiligheidscultuur.

Safety Culture Ladder in combinatie met de ViA bouw

Vanaf 1 januari 2022* is de SCL verplicht bij aanbestedingen en contracten in de bouw. Bekijk hier meer over de Governance Code veiligheid in de bouw.

*Deze deadline is versoepeld. Lees hier meer informatie over de versoepeling.

Weet u niet welke optie u nodig heeft? Neem dan contact op met ons op via hetcontactformulier.

Vraag vrijblijvend een offerte op voor de Safety Culture Ladder 

Offerte button hoeken - image

Meer informatie over de Safety Culture Ladder?

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen Whitepaper: In 7 stappen naar de SCL

Snel & eenvoudig

Offerte aanvragen

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: