Other sectors

Safety Culture Ladder Certificering

Business Assurance - DNV GL

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen Whitepaper: tips & trends veiligheid

Wilt u de veiligheidscultuur binnen uw organisatie verbeteren? Beklim de Safety Culture Ladder (SCL) en ga hiermee aan de slag! DNV GL staat voor u klaar en helpt uw organisatie bij het certificeren van de SCL.

Wat is de Safety Culture Ladder/Veiligheidsladder?

In juli 2012 is DNV GL betrokken geweest bij het ontwikkelen van de Veiligheidsladder. Deze werd destijds ingevoerd door ProRail voor het meten van veiligheidsbewustzijn van organisaties. In de tussentijd is er veel veranderd en is de Veiligheidsladder uitgegroeid tot een breed inzetbaar instrument waarbij organisaties buiten het spoordomein ook het veiligheidsbewustzijn kunnen toepassen in hun manier van werken. Begin 2020 heeft de Veiligheidsladder een naamsverandering ondergaan, mede doordat de norm ook internationaal steeds meer gebruikt wordt. Voortaan wordt de naam Safety Culture Ladder gebruikt. 

Vanaf 2022  is de SCL verplicht bij aanbestedingen en contracten in de bouw. Bekijk hier meer over de Governance Code veiligheid in de bouw.

Uit welke producten bestaat de Safety Culture Ladder?

De Safety Culture Ladder bestaat uit 4 verschillende producten. Het aanbod loopt uiteen van de SCL Original, waarbij u elk jaar een volledige audit heeft, tot varianten waarbij door middel van een steekproef of Self Assessment wordt gekeken naar het actieplan. 
  • SCL Original – Safety Culture Ladder, dit is de Veiligheidsladder waarbij ieder jaar een audit wordt uitgevoerd.
  • SCL – Bij certificering krijgt u een SCL certificaat voor 1 jaar. Vervolgens vinden er in de opeenvolgende 2 jaren een ervaringsaudit plaats.
  • SCL Light – Bij een ervaringsaudit krijgt u éénmaal per 3 jaar een Statement Ervaringsaudit (SAQ+)3. Vervolgens vindt er er in de opeenvolgende 2 jaren een check plaats om dit statement te verlengen. U ontvangt geen certificaat.
  • Approved Self Assessment – Bij de Self Assessment krijgt u een SAQ Statement (verificatie door DNV GL). Vervolgens vinden er in de opeenvolgende 2 jaren een check plaats om dit statement te verlengen. U ontvangt geen certificaat.
Uw opdrachtgever geeft aan welke optie u nodig heeft. Uw opdrachtgever zal dit doen door middel van deze risicomatrix:  VIA Risicomatrix - image
Weet u niet welke optie u nodig heeft? Neem dan contact op met ons op via het contactformulier.

Vraag vrijblijvend een offerte op voor de Safety Culture Ladder 

Offerte button hoeken - image

Tredes

De Safety Culture Ladder bestaat uit vijf tredes en telt achttien bedrijfsaspecten; van managementinteresse tot medewerkersbetrokkenheid. Voor alle aspecten is per trede aangegeven waar een organisatie aan moet voldoen (de eis), welke criteria hierbij horen (de norm), hoe die criteria gewaardeerd worden (de scores) en waar een onafhankelijke auditor op moet letten; met andere woorden waar vind je de bewijzen? De Safety Culture Ladder moet organisaties via positieve prikkels stimuleren om te investeren in hun veiligheidscultuur.

Meer informatie over de Safety Culture Ladder?

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen Whitepaper: tips & trends veiligheid

Snel & eenvoudig

Offerte aanvragen

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: