Skip to content

Onafhankelijke rapportage over broeikasgas emissies (GHG)

De verwachtingen van belanghebbenden met betrekking tot het beheren en rapporteren van broeikasgasemissies groeien. Rapportage van broeikasgasemissies is nu verplicht voor veel organisaties op veel locaties.

Van organisaties wordt in toenemende mate verwacht dat ze hun prestaties nauwkeurig rapporteren en uitleggen welke systemen en controles ze hebben toegepast om de uitstoot van broeikasgassen en klimaatrisico's te verminderen.

Onafhankelijke borging en verificatie van de broeikasgasemissies van bedrijven wordt aanbevolen door veel rapporteringsinitiatieven, zoals CDP en het GRI. Verplichte rapportage van broeikasgasemissies is in veel landen wetgeving. 

Onafhankelijke zekerheid geeft belanghebbenden het vertrouwen dat openbaar gemaakte informatie volledig, evenwichtig en nauwkeurig is, en stelt uw organisatie in staat om aan de wettelijke vereisten te voldoen. Het kan ook het leiderschap van het bedrijf aantonen en uw score aanzienlijk verbeteren in publieke duurzaamheidsbeoordelingen zoals CDP's Climate Disclosure Leadership Index (CDLI) en de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). 

DNV biedt onafhankelijke zekerheid van uw rapportage over broeikasgasemissies van uw bedrijf - in combinatie met uw duurzaamheidsrapportage of als een op zichzelf staand borgingsproces. De door ons gebruikte normen zijn goedgekeurd door CDP. 

Door middel van een consistent, transparant en rigoureus proces zullen onze experts verbeterpunten identificeren om uw rapportageprocessen voor broeikasgassen efficiƫnter en effectiever te maken.

Meer informatie

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.