Skip to content

NEN 9140 certificering

NEN 9140 geeft aan hoe veilig te werken aan hybride en elektrisch aangedreven voertuigen. Maak uw inspanningen inzichtelijk en laat aan uw stakeholders zien dat u veilig werkt.

Wat is NEN 9140 certificering? 

De NEN 9140 is ontwikkeld om de veiligheid in de werkplaats van e-bussen te kunnen waarborgen. De standaard specificeert veiligheidseisen voor de processen in de werkplaats en het management op het gebied van onderhoud en reparatie, opslag en overslag van accu’s.

Deze standaard is van toepassing op zowel kleine en middelgrote bedrijven als multinationals die actief zijn op het gebied van e-voertuigen, dus onder andere autobussen als vuilniswagens. Maar ook werkplaatsen voor personenauto’s vallen onder dezelfde wetgeving waar systeem worden ontwikkeld, geïmplementeerd, onderhouden of verbeterd.

OFFERTE AANVRAGEN

Voordelen NEN 9140 certificering

Als uw organisatie gecertificeerd is volgens de NEN 9140 standaard dan voldoet uw organisatie op het gebied van de veiligheidseisen volledig aan de wettelijke richtlijnen. Dit borgt de veiligheid tijdens reparaties en onderhoud. De NEN 9140 geeft specifieke eisen voor het veilig werken aan e-voertuigen, veilige opslag van beschadigde e-voertuigen en elektrisch gevaarlijke onderdelen van e-voertuigen. 

Organisaties die aan deze norm voldoen, zullen over het algemeen, ook beter kunnen optreden tegen incidenten zoals spontane brand waarbij accu’s betrokken zijn Nederlandse organisaties kunnen zich door DNV laten toetsen en certificeren. Door middel van dit certificaat wordt uw bedrijf aangemerkt als een betrouwbare partij binnen de e-voertuigen branche en krijgt hierdoor het vertrouwen vervoermiddelen van goederen en personen te mogen repareren en onderhouden. 

Offerte NEN 9140 certificering 

Vraag online een offerte op voor NEN 9140 certificering. 

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.