Skip to content

Milieukeur Groene Elektriciteit

Groene Elektriciteit heeft betrekking op de milieukwaliteit van duurzame energiebronnen.

Wat is certificering volgens Milieukeur Groene Elektriciteit?

De productgroep Groene Elektriciteit is elektriciteit die gewonnen wordt uit hernieuwbare bronnen zoals zon, wind, water en biomassa.  De milieucriteria voor groene elektriciteit hebben betrekking op de milieukwaliteit van de toegepaste duurzame energiebronnen. Voor elektriciteit uit biomassa zijn eisen geformuleerd voor de duurzaamheid van de gebruikte brandstof en in het bijzonder de CO2-prestaties op basis van een levenscyclusanalyse. Voor waterkracht zijn eisen gesteld aan de datum afgifte van de milieuvergunning als maat voor strenge duurzaamheidseisen aan de installatie. Voor binnenlandse duurzame energieproductie zijn dezelfde milieucriteria van toepassing als voor de buitenlandse duurzame energiebronnen.

Voor wie is het Milieukeur Groene Elektriciteit bedoeld?

Groene elektriciteit moet in ieder geval voldoen aan de wettelijke eis met betrekking tot de afboeking van garanties van oorsprong zoals in de Elektriciteitwet is voorgeschreven. Groene elektriciteit wordt geleverd door een leverancier aan een afnemer en de afnemer consumeert de duurzame elektriciteit. Dit schema Milieukeur Groene Elektriciteit is opgesteld door Stichting Milieukeur (SMK) deze procedure is gebaseerd op de norm van 15 oktober 2010.

Welke organisaties beschikken over het Milieukeur Groene Elektriciteit?

Op dit moment wordt groene elektriciteit met Milieukeur Groene Elektriciteit uit Nederlandse windenergie door vijf leveranciers op de markt gebracht: Eneco, Greenchoice, Raedthuys Groep, Scholt Energy Control, Windunie.

De volgende stappen naar certificering volgens Milieukeur Groene Elektriciteit? 

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief

  Overstapservice

Overstapservice

Snel en voordelig overstappen naar DNV

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling

 

Whitepapers

Meer tips over normen? Download gratis whitepapers

 

Unieke auditmethode

Next Generatio Risk Based Certification

 

Training

Bekijk het volledige trainingsanbod