ISO 9001 certificering

ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie.

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 is een internationale kwaliteitsnorm. In deze norm staan eisen om kwaliteitsmanagementsystemen te standaardiseren, meetbaar en controleerbaar te maken. In 2015 is de norm vernieuwd en is de nieuwe ISO 9001:2015 norm gepubliceerd.

Download de handleiding ISO 9001:2015

Wilt u aan de slag met de nieuwe ISO 9001:2015? Maak gebruik van deze handleiding, per hoofdstuk leest u wat er van uw organisatie wordt verwacht. Download deze handleiding ISO 9001:2015 hier.

OFFERTE AANVRAGEN

Stappenplan naar ISO 9001 certificering

Wilt u starten met ISO 9001 certificering? Download de 'Whitepaper in 10 stappen naar certificatie' als PDF-bestand.

ISO 9001 handboek

De ISO 9001:2015 norm stelt geen eisen meer aan een kwaliteitshandboek en verplichte procedures en registraties. Wat wel wordt vereist is dat de organisatie over 'gedocumenteerde informatie' beschikt, die noodzakelijk is om het systeem te controleren en te onderhouden.

Er worden geen eisen gesteld aan procedures. De processen en de voorkomende risico’s moeten als organisatie worden beheerst, hoe u dat als organisatie doet, bepaalt u als organisatie helemaal zelf.

Kosten van ISO 9001 certificering

Zodra uw systeem voldoet aan de eisen van de ISO 9001 standaard en u besluit uw managementsysteem te laten certificeren, komt er een auditor van DNV bij u op bezoek. De audit bestaat uit 2 bezoeken; een documentatiebeoordeling en de initiële audit. De certificatiekosten worden aangeduid in het aantal dagen dat de auditor binnen uw organisatie de audit uitvoert.

De kosten van ISO 9001 certificering zijn daarom afhankelijk van het aantal processen, het aantal medewerkers en de scope van uw organisatie. Voor een helder kostenoverzicht voor uw organisatie kunt u hier vrijblijvend een ISO 9001 offerte aanvragen.

Gecombineerde audits met ISO 9001

De structurele wijzigingen in alle ISO managementsysteemnormen zijn in de High Level Structure (HLS) opgenomen en gelden voor alle bestaande en nieuwe ISO managementsysteemnormen. De structuur van de ISO 9001-norm is door de HLS structuur identiek aan die van ISO 14001 en ISO 45001. Daardoor is het integreren van de verschillende standaarden in één systeem veel eenvoudiger. Audits worden gecombineerd uitgevoerd, wat meerwaarde oplevert in effectiviteit en efficiëntie. Door een praktische houding, de deskundigheid van onze auditoren en onze unieke auditmethode Risk Based Certification, zijn de ogen steeds gericht op de kritieke aspecten in uw systeem. Zodoende worden uw kwaliteitsbeleid en -inspanningen door auditoren en materiedeskundigen getoetst, terwijl u wordt uitgedaagd om uw managementsysteem steeds verder te verbeteren.

De volgende stappen naar ISO 9001 certificering?

Whitepapers ISO 9001:2015 pdf documenten

Hieronder ziet u verschillende ISO 9001:2015 whitepapers die als pdf te downloaden zijn. Na het invullen van het formulier ontvangt u een link om de whitepaper over ISO 9001 als pdf te downloaden in uw e-mailbox. 
Handleiding ISO 9001:2015 - belangrijkste verschillen per hoofdstuk

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.