Other sectors

IFS Broker certificering

IFS International Food-Standard

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Tussenhandelaren en importeurs uit de voedingsmiddelenindustrie spelen op een globaliserende markt een steeds grotere rol. Dit komt doordat de grondstoffen en producten afkomstig zijn uit verschillende bronnen. Om in deze complexe toeleveringsketen toch zekerheid te bieden, heeft IFS een specifieke norm ontwikkeld, de IFS Broker.

IFS Broker is een certificatiesysteem die zorgt voor de veiligheid van producten binnen bedrijven die zelf niet met producten in contact komen maar deze rechtstreeks doorleveren aan hun klanten. De IFS Broker wordt steeds vaker opgelegd om de voedselveiligheid van producten in deze bedrijven te garanderen. De norm bekijkt de volgende thema’s:

  • Verantwoordelijkheid van het management
  • Kwaliteit en Product Safety Management System,
  • Resource management
  • Planning en serviceprocessen
  • Meting, analyse en verbetering
  • Food Defense

Verschillenmatrix FSSC, BRC, IFS

Om u op weg te helpen naar de keuze tussen BRC, IFS of FSSC 22000, hebben de auditoren van DNV een verschillenmatrix gemaakt. Download hier de verschillenmatrix. Whitepaper button - hoekig

Waarom IFS Broker?

In 2010 is de International Featured Standards (IFS) - Broker ontwikkeld door de IFS. De norm is bedoeld voor handelsbedrijven en importeurs, zonder eigen logistiek en opslag. De zogenaamde ‘brokers’. De IFS had nog geen certificatiestandaard terwijl deze brokers door hun klanten wel verzocht werden een IFS-certificaat te behalen. De IFS broker is bedoeld om een geschikte leverancierskeuze en beheersing van risico’s in de ingekochte materialen, aantoonbaar te maken. De norm is gebaseerd op de IFS Food Standard en de ervaringen die zijn opgedaan van leveranciersaudits in de detailhandel. De audits zijn identiek aan die van de andere IFS normen.

Voordelen van IFS Broker

Een certificering volgens de IFS Broker norm toont aan dat uw organisatie de risico's van de voedselveiligheid onder controle heeft. Zo creëert u vertrouwen en garandeert u betrouwbaarheid naar uw klanten, leveranciers en overheden toe. Een certificering volgens IFS Broker helpt uw organisatie:
  • Voorschriften en regelgeving rond voedsel- en productveiligheid te bewaken en na te leven
  • Efficiënter gebruik te maken van hulpbronnen
  • De tijd die nodig is voor de selectie van leveranciers te verminderen
  • De tijd die nodig is voor post-processing en het rendement van niet spec-conforme producten te verminderen

Wilt u meer weten?

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: