Skip to content

IFS Logistics certificering

Bent u logistieke partner in de voedselindustrie? Dan kunt u met een internationale IFS Logistics certificaat aantonen dat u de risico's rond voedselveiligheid onder controle hebt. Bekijk hier wat IFS Logistisc certificering is.

Certificeren volgens IFS Logistics - de norm

Deze norm richt zich specifiek op logistieke dienstverleners voor levensmiddelen en non-food producten.  Het omvat alle logistieke activiteiten voor de omgang met verpakte producten zoals transport, verpakking, opslag en distributie.  IFS Logistics kan voor land-,weg-, water- en luchttransport ingezet worden, evenals voor gekoeld of ongekoeld transport. 

Wat is het doel van IFS Logistics certificering?

De norm beoogt om op basis van een rating-systeem, de compatibiliteit en de transparantie in de gehele supply chain te waarborgen. 

Wat zijn de voordelen van IFS Logistics certificering?

Een certificering volgens de IFS Logistics norm toont aan dat uw bedrijf de risico's van de voedselveiligheid onder controle heeft. Zo creëert u vertrouwen en garandeert u betrouwbaarheid naar uw klanten, leveranciers en overheden toe.

Een certificering volgens IFS Logistics helpt uw bedrijf:

  • voorschriften en regelgeving rond voedsel- en productveiligheid te bewaken en na te leven
  • aansprakelijkheidsclaims te weerleggen, omdat u aan de wettelijke zorgplicht voldoet

 Offerte button hoeken - image

Waarom kiezen voor DNV als partner voor IFS Logistics certificering?

  • Een auditor of auditteam met kennis én ervaring van uw branche. Onze persoonlijke en oplossingsgerichte werkwijze zorgen er voor dat uw organisatie het gehele traject centraal staat.
  • Audits volgens onze auditmethode Risk Based Certification® zijn een belangrijk managementinstrument. Ze geven u gerichte informatie. Daarnaast is Risk Based Certification® flexibel en afdelingsoverschrijdend, waardoor u de garantie heeft voor een audit met diepgang.
  • Door middel van een audit beoordelen onze auditoren die zich hebben gespecialiseerd in milieuzorg, hoe u systeem functioneert. U kunt rekenen op een uitgebreide terugkoppeling over de mate van beheersing van de aandachtsgebieden, inclusief eventuele verbeterpunten om het milieubeheersysteem verder te ontwikkelen. 
  • DNV auditeert waarderend; we koppelen ook uw sterke punten terug na de audit.
  • DNV is als certificerende instelling in Nederland geaccrediteerd door de RvA (Raad van Accreditatie).
  • DNV's ervaring met overige normen zoals IFS, BRC, FSSC en ISO 22000.

De volgende stappen naar IFS certificering?