Skip to content

HKZ Zorg & Welzijn

De nieuwe HKZ-norm Zorg & Welzijn gaat over de positie van de cliënt, de professional, veiligheid van de cliënt, en de Governance Code Zorg.

Hoe werkt de HKZ-norm Zorg & Welzijn?

De norm daagt de organisatie uit na te denken over hoe de missie en visie bereikt kan worden. Welke spelers in het veld doen ertoe en met welke omstandigheden heeft de organisatie te maken bij de zorgverlening. DNV noemt dit ook wel: eerst nadenken welke kansen en risico’s er zijn voor de cliënt, dan de zorg zo inrichten dat de kansen en risico’s ook daadwerkelijk worden op- en aangepakt.

OFFERTE AANVRAGEN

Wat moet u weten over de HKZ Zorg & Welzijn?

1. De norm is niet bedoeld voor één specifieke sector. Elke zorgorganisatie die behandeling, begeleiding, zorg- en/of dienstverlening aanbiedt, ongeacht het type financiering, de organisatievorm de omvang of het type activiteiten die worden uitgevoerd, kan kiezen voor deze norm.

2. De norm HKZ Zorg & Welzijn wordt niet onder accreditatie van de RvA getoetst. Om die reden ontvangt u een ongeacrediteerd certificaat.

3. Het algemeen organisatiedeel uit de HKZ norm (123) is niet van toepassing.

4.  De HKZ-norm Zorg & Welzijn bevat eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem. De eisen voor dit kwaliteitsmanagementsysteem zijn gebaseerd op ISO 9001:2015. 

5. De norm is onderverdeeld in thema’s, die actueel zijn in de sector. Dat maakt dat de norm aansluit op wensen van organisaties, en recht doet aan de positie van cliënten en professionals.

6. Er zijn minder eisen aan verplichte documentatie en verplichte registraties. U bepaalt wat nodig is, u kunt beargumenteren waarom u het kwaliteitssysteem heeft opgezet conform uw eigen visie. De normeisen omvat 10 bladzijden.

Een vrijblijvende offerte voor HKZ Zorg & Welzijn certificering ?

Vraag hier vrijblijvend een offerte op voor certificering.

Starten met certificering volgens HKZ Zorg & Welzijn?

Wilt u weten of deze norm geschikt is voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact op met onze collega’s van DNV via 010-2922700.

Benieuwd welke investering er nodig is? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor certificering.

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.