Skip to content

HKZ voor dialysecentra

Aansluitend op de wijzigingen van de nieuwe HKZ norm heeft u nu ook de mogelijkheid om een certificerende instelling te kiezen, die goed bij uw organisatie past.

Alle dialysecentra in Nederland zijn HKZ gecertificeerd. Sinds kort beslist u als dialysecentrum zelf welke certificerende instelling de HKZ audit bij uw organisatie uitvoert. Dit geeft u de mogelijkheid om een certificerende instelling te kiezen die goed bij uw organisatie past.

DNV is door Nefrovisie geselecteerd om de HKZ audits uit te voeren. Hiervoor zijn raamafspraken overeengekomen en vastgelegd.

Hoe verloopt een HKZ audit?

Certificering gebeurt in een cyclus van 3 jaar. Na de eerste initiële audit, vindt elk jaar een vervolgbezoek plaats, ook wel de hercertificatie audit genoemd. Uniek voor de dialysesector is dat er tegelijk met de certificeringsaudit ook de visitatie plaatsvindt. Hiervoor werkt DNV samen met de Plenaire Visitatie Commissie (PVC). 

Kenmerkend voor de aanpak van DNV

  • Onze auditoren staan bekend om hun pragmatische manier van auditeren.
  • Auditeren in de geest van de norm, de HKZ-norm is een leidraad en geen checklist.
  • Wij richten ons niet alleen op de eisen van de standaard, maar juist ook op de risicogebieden die invloed hebben op het resultaat van uw organisatie (van compliance naar exellence).
  • Audits volgens de unieke auditmethode Next Generation Risk Based Certification.

Vraag vrijblijvend een HKZ offerte aan

Wilt u weten wat de kosten zijn voor een HKZ audit? In elke offerte treft u naast een kostenoverzicht ook het plan van aanpak voor uw organisatie. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor HKZ certificering.

HKZ Audits volgens de nieuwe HKZ norm voor Dialysecentra 2016

Alle HKZ audits die wij uitvoeren verlopen volgens het nieuwe HKZ certificatiechema voor Dialysecentra. Deze HKZ norm is ISO 9001:2015 compatibel. Dialysecentra hebben tot 15 september 2018 de tijd om zich te laten certificeren volgens de vernieuwde HKZ norm.

HKZ certificaat 

Na afloop van de HKZ audit bespreken we de resultaten met u. U ontvangt een auditrapportage, waarin u naast de mate van beheersing  en de belangrijkste bevindingen en aanbevelingen, óók de sterke punten die tijdens de audit zijn opgemerkt terug ziet. Zijn de resultaten positief? Dan ontvangt u het HKZ certificaat.

HKZ normen

Naast HKZ audits voor dialysecentra, voert DNV ook audits uit in andere sectoren binnen de zorg. Wij voeren al sinds 1996 HKZ audits uit. Bekijk hier een alle overige HKZ normen.

De volgende stappen op weg naar HKZ certificering?

 

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Trainingsaanbod

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm implementeren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Lijst met door DNV gecertificeerde organisaties

Gebruik de database om DNV certificaten te verifiëren.

 

Certificatiebeeldmerken

Download hier uw certificatiebeeldmerken.

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.

 

Contact

Heeft een vraag voor ons?