Skip to content

GMP+ certificering

Door de GMP-regeling, kunnen bedrijven aantonen dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen.

GMP+ certificering

Het vertrouwen van de consument is echter door de talrijke incidenten met eetwaren flink gedaald. De officiele benaming van de vernieuwde versie is "GMP+ FSA staat voor GMP+ Feed Safety Assurance scheme en is door het Productschap van Diervoerders opgezet als 'vrijwillig' programma om de hele keten van diervoeders in kaart en onder controle te krijgen.

Kijk hier voor de recall procedure voor GMP.

Wat is GMP+ certificering?

Bedrijven uit de diervoedersector kunnen over gaan tot de Good Manufacturing / Managing Practice. Door deze regeling, beter bekend als de GMP-regeling, kunnen bedrijven aantonen dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen. Deze regeling is met name bedoeld voor levensmiddelenbedrijven die restproducten afzetten in de diervoedersector. Om te kunnen leveren aan diervoederbedrijven en grondstoffenhandelaren, dienen in Nederland gevestigde leveranciers van voedermiddelen of grondstoffen minimaal te voldoen aan de voorwaarden van de GMP -regeling.

OFFERTE AANVRAGEN

DNV kan u helpen met:

  • GMP+ B1 Productie, handel en diensten
  • GMP+ B2 Productie van diervoeder-ingrediënten
  • GMP+ B3 Handel, collectie en op- & overslag (fouragehandel)
  • GMP+ B4 Transport

Waarom GMP+ certificering?

  • Eis van de klant
  • Vertrouwen van de consumenten en klanten
  • Ter verbetering van de voedselveiligheid
  • Commercieel voordeel

Een GMP-certificaat wordt alleen uitgereikt aan bedrijven, die aan alle kwaliteitsnormen voldoen. Elk gecertificeerd bedrijf is opgenomen in een openbaar register van het productschap. Voordat bedrijven op deze lijst geplaatst worden, dient een verificatie door de certificerende instelling te hebben plaatsgevonden.


Gecombineerde certificering GMP+

Certificatie volgens de GMP kan in combinatie (geïntegreerd) met de bestaande systemen uitgevoerd worden (HACCP, BRC, IFS, ISO 9001 en ISO 14001). De audits worden meestal uitgevoerd door één team.

Meer informatie

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.