Power and renewables

ATEX & IECEx Certificering voor mechanische apparatuur (Niet-elektrische apparatuur)

Optimised Hazardous-areas-IECEX

Neem contact op:

Neem contact met ons op

Contact

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Van de basisvoorwaarde voor de opslag van technische dossiers, tot technische ondersteuning bij de voorbereiding van het technisch dossier en een volledige certificering van de eenheidsverificatie op vrijwillige basis.

In het kader van ATEX 2014/34/EU varieert de aanpak voor mechanisch (niet-elektrisch) materieel van de conformiteitsbeoordelingsroute voor elektrisch materiaal.  Voor de meeste niet-elektrische apparatuur geldt een eigen verklaring van overeenstemming door de fabrikant van de apparatuur (kijk op de corporate website voor alle conformiteitsbeoordelingsroutes). De fabrikant moet een verzegeld technisch dossier indienen bij een erkende instantie, dat gedurende een periode van 10 jaar wordt bewaard. 

Zowel fabrikanten als eindgebruikers vragen tijdens het nalevingsproces in toenemende mate om een grotere betrokkenheid van derde geaccrediteerde certificeringsinstanties.  DNV biedt een scala van diensten aan. Waaronder de basisvereiste voor de opslag van technische dossiers, technische ondersteuning bij de voorbereiding van het technisch dossier en volledige certificering van de eenheidskeuring op vrijwillige basis.

Wilt u meer informatie over ATEX & IECEx?

Kijk dan op onze corporate website (Engelstalig).

Neem contact op:

Neem contact met ons op

Contact

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: