Other sectors

Asbest

BSCAT

Neem contact op:

Persoonscertificatie

Persoonscertificatie

Bel ons op: 010 - 2922806 of stuur een e-mail naar: asbest@dnv.com.

​Het omgaan met asbest geldt als een zeer risicovolle activiteit voor de mens.

DNV verzorgt de wettelijk verplichte certificatie van:

  • Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering (DTA)
  • Deskundig Asbestverwijderaar (DAV-1 en DAV-2)
Voor deze certificatieschema's is DNV geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie. Daarnaast verzorgt DNV de certificatie van:
  • Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA)
  • Deskundig Asbest Acceptant (DAA)
  • Asbestdeskundige (ADK)

De certificatie wordt uitgevoerd conform de standaard die is vastgelegd door de Stichting Certificatie Asbest. Voor de certificatieschema's en algemene informatie over asbest verwijzen wij u naar de website van Stichting Certificatie Asbest: www.ascert.nl. Op deze website zijn tevens de certificaathouders geregistreerd. 

Om als Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering (DTA), Deskundig Asbestverwijderaar (DAV) of Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA) gecertificeerd te kunnen worden, moet men zowel een theorie-examen als een praktijkexamen succesvol afleggen. De examenorganisaties die de examens afnemen voor bovengenoemde certificatieschema's zijn:

Het examen voor AsbestDeskundige (ADK) kunt u alleen bij ProXia afleggen, dit examen bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen.

Om als DAA-er gecertificeerd te worden dient u alleen een schriftelijke toets af te leggen bij een van bovengenoemde examenorganisaties. Als u hiervoor slaagt, ontvangt u het persoonscertificaat, wat 10 jaar geldig is.

Vanaf 1 januari 2023 zal Permanente Educatie ingevoerd worden voor hercertificatie als ADK en DIA. Meer informatie daarover is te vinden op de website van Stichting Ascert.

Neem contact op:

Persoonscertificatie

Persoonscertificatie

Bel ons op: 010 - 2922806 of stuur een e-mail naar: asbest@dnv.com.

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: