Skip to content

Nieuw financieringsmodel HKZ eenvoudiger

HKZ heeft een nieuw financieringsmodel opgesteld, waarmee certificatie eenvoudiger en goedkoper wordt. Het financieringsmodel is met name interessant voor organisaties die te maken hebben met meerdere HKZ-normen of uit kostenoverwegingen HKZ eerder hebben laten varen.

HKZ ziet dat organisaties steeds meer moeite hebben om hun activiteiten binnen het kader van één sectorspecifieke HKZ-norm te laten beoordelen. HKZ heeft hier al eerder op ingespeeld met het aanbieden van de HKZ-norm voor kleine organisaties, die zich niet beperkt tot één specifieke sector, maar zorg en welzijn breed is. Vanaf 15 mei 2017 gaat HKZ haar financieringsmodel veranderen. Het is daarmee, voor organisaties die een breed scala aan diensten aanbieden, aantrekkelijker (weer) voor HKZ te kiezen. Hiermee komt HKZ tegemoet aan de wensen van veel organisaties die te maken hebben met de ontschotting.

Sectorspecifieke HKZ-normen
HKZ heeft al eerder het Algemeen Organisatiedeel ontwikkeld dat voor de meeste sectoren geldt: hierin staan de rubrieken 4 t/m 9. De sectorspecifieke rubrieken 1 t/m 3 zijn apart uitgegeven. HKZ wil het nu voor grotere organisaties makkelijker maken om op basis van meerdere sectorspecifieke HKZ-normen beoordeeld te worden.

Het financieringsmodel heeft betrekking op organisaties, waarvan de te certificeren activiteiten zich niet beperken tot één sectorspecifieke HKZ-norm. De nieuwe manier van audittijdberekening is van toepassing op alle HKZ-normen die compatibel zijn met ISO 9001.

Gelijke certificeringskosten
Met dit nieuwe financieringsmodel maakt het kostentechnisch niet uit of een organisatie kiest voor certificering tegen meerdere HKZ-normen, NEN-EN 15224 (ISO 9001 voor de Zorg) of ISO 9001. De kosten voor certificering zijn gelijk, waardoor de inhoud doorslaggevend kan zijn.

De nieuwe manier van berekenen is ingegaan sinds 15 mei 2017. Benieuwd naar het nieuwe model? Open dan de volgende documenten: berekening audittijd en inhoudelijke verschillen en bijlage nieuw financieringsmodel HKZ.

Meer informatie
Kijk hier verder voor HKZ-certificering voor uw organisatie.

 

Waarom DNV?

Ervaar DNV's unieke auditaanpak: Risk Based Certification

 

Whitepapers downloaden

Meer tips over normen? Download de whitepapers

 

Trainingsaanbod

Bekijk ons trainingsaanbod.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u de DNV nieuwsbrief al? Schrijf u nu in!

Snel & eenvoudig

Offerte aanvragen
The module failed to load