Skip to content

MVO prestatieladder versie 3

Na de lancering van de MVO prestatieladder in 2010 en een update in 2013 is de derde versie een feit! Naast de wijzigingen in de norm heeft de MVO Prestatieladder een nieuwe look en feel gekregen.

Wijzigingen binnen de norm

Binnen de norm zijn er een aantal zaken gewijzigd. In de nieuwe versie van de MVO Prestatieladder is het mogelijk om het perspectief van de Sustainable Development Goals (SDG’s) mee te nemen in het managementsysteem. Daardoor kunnen bedrijven die de SDG’s als uitgangspunt nemen voor hun MVO-beleid meer baat hebben bij het implementeren van de MVO Prestatieladder.

Overgangstermijn

De MVO Prestatieladder heeft een overgangstermijn vastgesteld van 1 jaar. Dit betekent dat alle audits vanaf 1 maart 2021 tegen versie 3 moeten worden uitgevoerd. Wanneer een organisatie er klaar voor is, mag er vanaf 1 september 2020 tegen versie 3 worden getoetst. Certificaten die tegen MVO Prestatieladder versie 2 zijn afgegeven zijn geldig tot 1 maart 2022. Download hier de volledige overgangsregeling. 

Conversietabel

Wilt u weten welke wijzigingen er zijn tussen versie 2 en 3? Gebruik dan de conversietabel voor de MVO Prestatieladder. Hierin staat per hoofdstuk aangegeven wat de wijzigingen zijn en ziet u snel wat er veranderd en nieuw is. Download hier de conversietabel.

Nieuw beeldmerk

Vanaf 2020 heeft MVO Prestatieladder een nieuw beeldmerk geïntroduceerd, daardoor komt het oude beeldmerk te vervallen. Bekijk hier het document met de richtlijnen voor het gebruik van het nieuwe logo. 


Download de MVO prestatieladder

Klik hier om de MVO prestatieladder te downloaden.

Whitepaper button - hoekig

Heeft u hulp nodig bij de transitie?

DNV GL helpt u hier graag bij. 
  • Bent u al gecertificeerd overleg dan met uw auditor wat het beste moment is voor uw organisatie om de overstap te maken.
  • Nog niet gecertificeerd? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.
  • Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of bel ons via 010 29 22 700.
Klik hier voor meer informatie over de MVO Prestatieladder.
 

Waarom DNV?

Ervaar DNV's unieke auditaanpak: Risk Based Certification

 

Whitepapers downloaden

Meer tips over normen? Download de whitepapers

 

Trainingsaanbod

Bekijk ons trainingsaanbod.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u de DNV nieuwsbrief al? Schrijf u nu in!