Skip to content

Luchtverkeersleiding Nederland op afstand geslaagd!

Deze maand staat DNV GL in het blad Kwaliteit in Bedrijf, met een uitgebreid artikel over remote auditing - de succesfactoren en de toekomst. Sinds de anderhalve meter-samenleving het nieuwe normaal is, blijkt remote auditing een aantrekkelijk alternatief. Organisaties die geen vertraging willen oplopen, gaan voor remote. Ook vitale organisaties, zoals Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Noud van Roermund, Quality and Compliance Manager bij Luchtverkeersleiding Nederland en auditor Hans Snoeren zijn geïnterviewd over de snelle omschakeling naar de remote audit. 

Schiphol, 12 maart. Het is dag 1 van de ISO 9001-audit bij Luchtverkeersleiding Nederland. ’s Middags is er breaking news: COVID-19 is in Nederland. De luchtverkeersleiding neemt direct maatregelen, zoals thuis werken voor alle medewerkers in niet/operationele functies. Moet de audit worden gestaakt? Even is er twijfel. Op advies van DNV-GL wordt beslist om de audit remote uit te voeren. Dat bleek een uitstekende keus.  

“Na de eerste dag on site hebben we de vervolgdagen remote uitgevoerd met Skype en vooral Teams,” schrijft Noud van Roermund, Quality and Compliance Manager Luchtverkeersleiding Nederland. “Het was even wennen, maar uiteindelijk toch heel goed gelukt. Ik wil langs deze weg de auditoren hartelijk bedanken voor hun flexibiliteit en grote inzet. Een goed visitekaartje voor DNV-GL in deze moeilijke tijden.”   

De remote audit blijkt zeer efficiënt en bovenal ook effectief - mits de ICT-infrastructuur op orde is, zoals de mogelijkheid tot beeldbellen, voldoende laptops met goede en veilige verbindingen naar kantoor en remote beschikbaarheid van het bedrijfsmanagementsysteem. Het afnemen en volgen van interviews op beeldscherm is intensief. Dit vergt veel van alle betrokkenen. Het is een heel directe dialoog; ondanks de afstand kijk je elkaar recht in de ogen. De communicatie gaat snel. De begeleider kan via het scherm scherp volgen wat er gebeurt. Online bestanden delen en bespreken gaat gemakkelijk, zelfs vlotter dan fysiek op locatie.   

Van Roermund: ,,Het is goed dat de audit is doorgegaan. In crisistijd is uitstel geen verstandige optie. In moeilijke tijden is het beter om creatief te zijn, de schouders eronder te zetten en door te gaan! Met de flexibele opstelling van de auditor én van onze mensen hebben we remote kunnen aantonen dat het systeem werkt.”   

Auteur: Heleen Aalders

Lees het gehele artikel hier.

  Remote Audits

Remote Audits

Wat is een remote audit? En hoe werkt dit? Lees hier meer over remote auditeren.

  Online training

Online training

Wilt u een training volgen vanaf een locatie die u goed uitkomt? Volg dan een online training.

 

Offerte aanvragen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 

Waarom DNV?

​“Safeguarding life, property and the environment” is de missie van DNV. Het managen van risico’s is de specifieke expertise van DNV.

 

Video: Remote auditeren

Bekijk hier de video over de mogelijkheden met Remote Auditeren.

 

Klantcases

Waarom kiezen klanten voor DNV?

Snel & eenvoudig

Offerte aanvragen