Skip to content

Voldoet u aan de EED voor 5 december 2019?

Op 5 december 2019 is de deadline om een verplichte energie audit uit te voeren volgens de Europese EED richtlijn (Energy Efficiency Directive 2012/27/EU). De EED-verplichting geldt voor bedrijven met meer dan 250 medewerkers of meer dan €50 miljoen omzet.

Wat betekent deze wetgeving voor uw organisatie?

Op 5 december 2019 is de deadline om een verplichte energie audit uit te voeren volgens de Europese EED richtlijn (Energy Efficiency Directive 2012/27/EU). De EED verplichting geldt voor bedrijven met meer dan 250 medewerkers of meer dan 50 miljoen omzet. Om aan de EED te voldoen moet u vierjaarlijks een energie audit uitvoeren óf u kunt vrijstelling aanvragen.

Wat houdt deze energie audit in?

Organisaties moeten elke 4 jaar een onafhankelijke energie audit laten uitvoeren en de rendabele maatregelen (terugverdientijd <5 jaar) moeten worden geïmplementeerd.


Download de whitepaper ISO 50001:2018; de voornaamste wijzigingen

Starten met de transitie van ISO 500001:2011 naar ISO 50001:2018? Lees hier de voornaamste wijzigingen. 

Download whitepapers 216x36


Vrijstelling is mogelijk

Indien u een ISO 50001-certificaat heeft, CO2 Prestatieladder óf een ISO 14001-certificaat met de aanvulling van een CO2 Reductiemanagement certificaat kunt u vrijstelling aanvragen. Het CO2 Reductiemanagement certificaat is een nieuwe methode om vrijstelling te krijgen en is ontwikkeld door het SCCM (www.sccm.nl).  Voor de volledige lijst van keurmerken op basis waarvan u vrijstelling kunt aanvragen vindt u op de website van de RVO. DNV GL biedt diverse certificeringen aan die voldoen aan de EED-vrijstellingen.

Compliance check

Heeft uw bedrijf meerdere vestigingen in andere lidstaten van de EU? Dan heeft u te maken met verschillende wetgevingen per EU-land in het kader van de EED. Het kan dan lastig zijn om in te zien of en hoe u aan de EED moet voldoen. DNV GL biedt hiervoor een compliance plan aan. Wij beschikken over alle informatie m.b.t. EED-wetgeving van alle EU-landen. Op basis hiervan kunnen wij een analyse maken en bepalen of u moet voldoen aan de EED.

Energie audit

Indien u een energie audit wil laten uitvoeren helpen wij u hier graag mee. Sinds 2015 voert DNV GL energie audits uit bij diverse organisaties. Deze audits zijn maatwerk en helpen u naast het voldoen aan de EED, inzicht te krijgen in uw energiehuishouding en het formuleren van energiebesparingsmaatregelen.

Informatie & whitepaper downloaden

Een van de belangrijke hulpmiddelen om het energieverbruik te verminderen is goed energiemanagement. Download gratis de whitepaper 'In 10 stappen naar een Energiemanagementsysteem'. In de whitepaper volgt een eenvoudig stappenplan voor het invoeren van een energiemanagementsysteem. Daarin worden de meest voorkomende valkuilen genoemd plus een oplossing om die te omzeilen.

Training ISO 50001

Volg nu een training Normkennis ISO 50001 bij DNV GL. Deze training is bedoeld voor iedereen die kennis wil nemen van de opbouw, structuur en inhoud van de ISO 50001. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Wilt u meer informatie over de energie audits? Neem dan contact op met Arjan Veldkamp via arjan.veldkamp@dnvgl.com of  bel 06 13 32 47 69.

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Trainingsaanbod

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm implementeren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Lijst met door DNV gecertificeerde organisaties

Gebruik de database om DNV certificaten te verifiëren.

 

Certificatiebeeldmerken

Download hier uw certificatiebeeldmerken.

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.

 

Contact

Heeft een vraag voor ons?