Samenwerking DNV en Applus+ RTD verhoogt efficiency van NDO-persoonscertificering

Applus+ RTD en DNV, beiden Rotterdams én internationaal opererend, maken bekend samen te werken op het gebied van persoonscertificering van Niet-Destructief Onderzoek-specialisten. Door het vernieuwde certificatieproces maken zij hiermee een efficiency slag op het gebied van NDO-persoonscertificering.

De directies van Applus+ RTD en DNV maken deze samenwerking officieel door de grote samenwerkingsovereenkomst gelijktijdig, op anderhalve meter afstand, te ondertekenen. Hiermee wordt DNV de tweede geaccrediteerde EN-ISO 9712 certificerende instelling van Nederland.

Samenwerken in een effectief certificatieproces

Applus+ RTD is door DNV bevoegd voor de komende vijf jaar als EN-ISO 9712 examencentrum op te treden. Eén van de eisen aan de examenorganisaties is dat zij over een werkend kwaliteitsmanagementsysteem beschikken. Om te blijven voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en dit extern aantoonbaar te maken, wordt Applus+ RTD jaarlijks door DNV geauditeerd. Deze samenwerking tussen Applus+ RTD en DNV heeft geleid tot een effectiever NDO-persoonscertificatieproces. Voor cursisten die het examen met succes afleggen, betekent dit onder andere dat zij het NDO-persoonscertificaat sneller ontvangen. Ook maken zij deel uit van het internationale DNV netwerk van gecertificeerde beroepsprofessionals, dat uit meer dan 5000 personen wereldwijd bestaat. Het NDO-certificaat dat door DNV is uitgegeven, wordt ook buiten de Nederlandse grenzen erkend. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Een NDO-certificaat dat door DNV in een ander land is uitgegeven voldoet aan dezelfde eisen en heeft dezelfde kwaliteitscontrole.

Applus+ RTD zocht naar een balans in de markt om tot een evenwichtige kwaliteit te komen. Voor DNV was het certificeren van NDO-specialisten een waardevolle aanvulling op het portfolio dat meer dan 100 beroepsprofielen wereldwijd telt. Zo is een samenwerking geboren wat heeft geleid tot een geaccrediteerd persoonscertificatieschema. Met trots maken beide partijen dit kenbaar.

DNV: 

“Al meer dan 150 jaar is ons doel (purpose) leidend in elke stap die wij als organisatie zetten: ‘To safeguard, life, property and the environment’. Waarde creëren via ons werk is belangrijk, integriteit en vertrouwen is de basis. Hier zien we duidelijke overeenkomsten met Applus+ RTD. Daarnaast heeft Applus+ RTD de internationale expertise op het gebied van NDO en DNV op het gebied van persoonscertificering. Het voelt goed om de twee organisaties kwalitatief met elkaar te laten verbinden. Dit resultaat zal men in de industrie blijvend terugzien”, aldus Bertus Kroondijk, Area Manager Benelux, DNV.

Applus+ RTD:

“Als internationaal technisch dienstverlener in niet-destructief onderzoek, inspectie en certificatie is het opleiden van specialisten een kernactiviteit. En dit doen we al bijna 85 jaar. Het grote voordeel is dat we de praktijk direct kunnen vertalen naar de theorie, waardoor we onze eigen specialisten maar ook specialisten in de NDO-markt relevante en gedegen kennis meegeven. We zien de samenwerking met DNV voor het certificeren van onze NDO-opleidingen als een belangrijke mijlpaal in het verder borgen van kwaliteitsonderwijs op internationaal niveau. Het belangrijkste voordeel is voor de cursisten, hun behaalde certificaat wordt internationaal hoger gewaardeerd, omdat DNV een internationale toonaangevende partij is op het gebied van persoonscertificering. Dit kunnen we nu als enige en eerste NDO-opleider in Nederland bieden”, sluit Dirk van der Put, Executive Vice President Northern Europe, Applus+ RTD af.

Organisaties die hun NDO-specialisten willen laten certificeren hebben vanaf dit moment één centraal aanspreekpunt voor het gehele traject van opleiding, examen tot certificering. Zij kunnen zich richten tot het Training Competence Centre van Applus+ RTD via opleidingen@applusrtd.com of via 010-716 6250 .

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Trainingsaanbod

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm implementeren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Lijst met door DNV gecertificeerde organisaties

Gebruik de database om DNV certificaten te verifiëren.

 

Certificatiebeeldmerken

Download hier uw certificatiebeeldmerken.

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.

 

Contact

Heeft een vraag voor ons?