My Care Assessment tegen COVID-19

Hoe zorgt u voor een veilige bedrijfsvoering? Bereid uw organisatie voor door middel van infectiepreventie met My Care.

Nu de samenleving geleidelijk weer open gaat en de sancties op corona versoepeld worden, zoeken organisaties naar een manier om hun bedrijfsactiviteiten binnen de anderhalve-meter samenleving op een verantwoordelijke manier uit te voeren. Hiervoor heeft DNV GL een assessment tool ontwikkeld waarbij de volwassenheid van het infectiepreventiebeleid van een organisatie vastgesteld kan worden om te zien of uw organisatie voorbereid is op infectiepreventie.

Wat is een My Care Assessment?

Organisaties dienen infectierisico's van opkomende virussen zoals Covid-19 te voorkomen en beperken om werknemers en klanten gezond te houden. Daarom moeten zij zich goed voorbereiden en hun beheersystemen ingrijpend wijzigen om de activiteiten voort te zetten en op de lange termijn te blijven bestaan. Een My Care Assessment ontwikkeld door DNV GL helpt hierbij, waardoor we u kunnen assisteren in het verder ontwikkelen van uw managementsysteem ten aanzien van infectiepreventie. Het resultaat hiervan is een zogenaamd Covid-19 readiness rapport. Dit resultaat wordt weergegeven in een digitaal label.

Na het doorlopen van de assessment ontvangt uw organisatie een digitale QR-code, met daaraan gekoppeld digitale informatie uit de blockchain. Hiermee maakt u zowel intern als extern aantoonbaar in hoeverre infectiepreventie binnen uw organisatie is geïmplementeerd.  Het geeft inzicht en vertrouwen  over wat er beoordeeld is. Het hebben van een My Care readiness label kan door het bedrijf gebruikt worden om overal te laten zien dat men veel aandacht besteed heeft aan verdere ontwikkeling van hun managementsysteem en dus aan het beheersen van infectierisico’s zoals nu voor Covid-19.  

Wie kan gebruik maken van een My Care Assessment?

De My Care Assessment is vooral geschikt voor organisaties die actief zijn in de volgende sectoren: toerisme (hotels), detailhandel (warenhuizen), transportsector, publieke sector. Daarnaast ook voor complexe bedrijven en bedrijven die veel te maken hebben met toeleveranciers. Vertrouwen is een belangrijk iets om uit te stralen en het is goed om zeker te weten dat de juiste maatregelen genomen zijn, maar dat deze ook juist zijn geïmplementeerd.

Voor sommige bedrijven is een gestructureerd en geverifieerd risicomanagement programma een wettelijke vereiste of voorwaarde. Bewijs van naleving wordt bijvoorbeeld geëist van overheden of verzekeringsmaatschappijen. Voor de meeste bedrijven is het vermogen om het vertrouwen van werknemers en klanten dat uw producten, diensten en activiteiten veilig zijn te communiceren, een eerste vereiste om zaken te kunnen blijven doen. Maar het is zeer complex om alle eisen te begrijpen, deze te vertalen naar geschikte en conforme processen en de implementatie te beoordelen.

My Care Flyer

Download de My Care Infectiepreventie flyer met extra informatie hier.

Waarbij kan DNV GL u helpen?

Om voorbereid te zijn op de nieuwe anderhalve-meter samenleving kan DNV GL u helpen om te zorgen dat de noodzakelijke maatregelen genomen en beoordeeld zijn. DNV GL kan u ondersteunen door middel van:
  • Het uitvoeren van een Readiness en Maturity Assessment.
  • Het beoordelen van nationaal en branche specifieke oplossingen, maatregelen en protocollen.
  • Het meedenken over uw HSE-beleid voor de lange termijn in relatie tot de context van uw werkzaamheden.

Vertrouwen bij het publiek, uw klanten, werknemers en belangrijke stakeholders is in deze periode maar ook voor de toekomst van grote waarde. Wij denken graag met u mee over mogelijke oplossingen voor uw organisatie.

Alle oplossingen van DNV GL bevatten normen voor infectiepreventie en accreditatie van ziekenhuizen en zijn ontwikkeld met behulp van de ervaring en expertise van onze interne inspecteurs in de gezondheidszorg en medische professionals. In combinatie met onze expertise op het gebied van risicomanagement en onze best-practices en ervaring met ziekenhuizen en andere zorgorganisaties zijn onze oplossingen ontworpen om professionele, duurzame processen voor het beheer van infectierisico's op te zetten die op lange termijn in uw HSE-managementsysteem kunnen worden opgenomen.

  Remote Audits

Remote Audits

Wat is een remote audit? En hoe werkt dit? Lees hier meer over remote auditeren.

  Online training

Online training

Wilt u een training volgen vanaf een locatie die u goed uitkomt? Volg dan een online training.

 

Offerte aanvragen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 

Waarom DNV?

​“Safeguarding life, property and the environment” is de missie van DNV. Het managen van risico’s is de specifieke expertise van DNV.

 

Video: Remote auditeren

Bekijk hier de video over de mogelijkheden met Remote Auditeren.

 

Klantcases

Waarom kiezen klanten voor DNV?

Snel & eenvoudig

Offerte aanvragen