Other sectors

Onze trainers

Onze trainingen worden verzorgd door expert-trainers met vele jaren hands-on werkervaring als consultant of auditor. Maak hieronder kennis met de trainers van DNV.

Jacques van Unnik

Jacques van Unnik - image

Jacques van Unnik is sinds 1984 werkzaam bij DNV en is tijdens een bewakingsproject in opdracht van Shell Oman in aanraking gekomen met het auditeren. Vanaf 1991 is hij zowel nationaal als internationaal gaan auditeren. Gedurende de periode 1992 tot en met 1995 heeft Jacques in Shanghai gewerkt om de systeemcertificatie-activiteiten op te zetten. Toen hij terugkwam heeft hij zich gekwalificeerd als auditor voor de automobielindustrie. Voordat Jacques bij DNV is begonnen heeft hij inspectiewerk gedaan met name projectmanagement in de petrochemie. 

Vanaf 2003 werkt Jacques op de trainingsafdeling als trainer en ontwikkelaar van trainingsproducten voor DNV en klanten. Jacques geeft voornamelijk training op het gebied van kwaliteit, waaronder de Normkennis ISO 9001 en de Lead Auditor ISO 9001 training. Daarnaast geeft hij ook auditor- en managementtrainingen. Dankzij zijn werkervaring die hij door de jaren heen heeft opgedaan kan Jacques veel voorbeelden geven uit de praktijk. Het leukste aan trainingen geven vindt Jacques de mensen, met name tijdens de 5-daagse trainingen, omdat hij dan de groei van de groep ziet. 

Buiten zijn werkzaamheden bij DNV is Jacques een ervaren wandelaar. Daarnaast geniet hij ervan om te gaan golfen. Volgens Jacques: “een bezigheid voor mensen die zich vervelen tijdens het wandelen”.

Matthijs Dierick

Matthijs Alberts - image

Matthijs Dierick werkt sinds 2001 bij DNV. Hij is begonnen als auditor op gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Dit heeft hij tot 2007 fulltime gedaan, voornamelijk in de chemische industrie, zware industrie, zakelijke dienstverlening en bij (wetenschappelijke) onderzoeksinstellingen.

Voordat Matthijs zijn carrière bij DNV begon heeft hij de studies Milieukunde en Milieugezondheidskunde gevolgd. Daarna heeft hij drie jaar gewerkt bij een multinational op het gebied van technologie en elektronica. Tegenwoordig is Matthijs voornamelijk trainer, maar ook auditor bij DNV.  Hij besteedt ongeveer 80% van zijn werkzaamheden aan het geven van trainingen en 20% aan auditeren. Matthijs geeft veel verschillende trainingen waaronder de Normkennis ISO 9001, ISO 45001 gezond en veilig werken, ISO 14000 milieu en ISO 50001 energiemanagement. Het auditeren ziet Matthijs als een toegevoegde waarde voor de trainingen die hij geeft. Daarnaast vindt hij trainingen geven het leukste wat er is en deelt hij graag zijn kennis op een interactieve manier. 

Matthijs Dierick schrijft elk kwartaal een column voor het blad Kwaliteit in bedrijf. Lees hier zijn column over de leveranciersbeoordeling.

Rob Jansen 

Rob Jansen - image 

Rob Jansen is sinds 2002 werkzaam bij DNV. Hij is begonnen op de afdeling Sales en heeft daarnaast ook audits uitgevoerd. In 2013 besloot Rob om andere verantwoordelijkheden op zich te gaan nemen en meer te gaan auditeren. Dit doet hij vooral bij bedrijven binnen de zakelijke dienstverlening, ICT  en logistieke dienstverlening, voor zowel de kleinere MKB-bedrijven, maar ook voor de wat grotere klanten.

Voordat Rob bij DNV is begonnen, heeft hij in verschillende branches gewerkt. Hij begon zijn carrière bij een detacheringsbureau na het volgen van een technische opleiding. In de avonduren is hij verder gaan studeren en heeft hij Marketing & Economie gevolgd. Dit bracht hem tot banen in de professionele audiovisuele- en de telecomindustrie.  In 2017 is Rob een gekwalificeerd trainer geworden voor de trainingen Lead auditor ISO 27001 en Normkennis ISO 27001. Mede door zijn uitgebreide ervaring kan Rob tijdens de trainingen veel voorbeelden uit de praktijk geven. 

In zijn vrije tijd is Rob muziekliefhebber en gaat hij er graag op uit met zijn dochter. 

Albert Zwiesereijn

Albert Zwiesereijn - image

Albert Zwiesereijn is sinds 2006 werkzaam bij DNV. Hij is vanuit zijn functie als milieucoördinator bij de Koninklijke Luchtmacht in contact gekomen met DNV voor diverse trainingen. Zodoende heeft hij de overstap gemaakt naar DNV. Albert auditeert voornamelijk bij bedrijven in de zakelijke dienstverlening zoals een grote post- en pakkettenbezorger, maar ook bij afvalverwerkingsbedrijven, metaalbedrijven en beveiligingsbedrijven. 

Daarnaast is hij vanuit de afdeling Managementsysteem Certificatie verantwoordelijk voor de interne trainingen van auditoren qua up-to-date houden van hun kennis. Uiteindelijk door de vraag naar trainers op de trainingsafdeling is Albert ook trainingen gaan geven. Hij geeft vooral trainingen op het gebied van  ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001, maar hij ondersteunt ook bij auditortrainingen.

Buiten zijn werk om bezoekt Albert graag mooie plekjes in Nederland om daar wandelingen te maken door de steden en de natuur.  

Dominique Timp

Dominique Timp

Dominique Timp is sinds 2018 werkzaam bij DNV als auditor binnen de voedselveiligheid. Voordat ze haar loopbaan bij DNV begon heeft zij de opleiding voeding & diëtiek gevolgd. Door haar interesse in voeding is zij zich bezig gaan houden met kwaliteit en voedselveiligheid. Zodoende is Dominique als consultant gaan werken binnen de voedselveiligheid sector. Als consultant gaf Dominique advies over het implementeren en onderhouden van voedselveiligheidssystemen. 

Door haar eerdere ervaring als Trainer van BRC, IFS, 22000 en FSSC-normen is zij bij DNV ook gevraagd om training te geven. Ze geeft onder andere de training Normkennis BRC Food, Normkennis FSSC/ISO 22000 en Lead Auditor ISO 22000/FSSC. Het leukste aan training geven vind zij de energie van mensen en het bijbrengen van nieuwe stof. ‘Het is leuk om te zien dat de kandidaten blanco binnenkomen en vol kennis en enthousiasme weg gaan ’zegt Dominique hierover.

In haar vrije tijd is Dominique graag in de tuin bezig, rijdt ze een rondje op de motor of geniet ze van een wijntje tijdens het barbecueën. 

Roelof Onderdelinden

Roelof Onderdelinden werkt sinds 1998 als subcontractor voor DNV. Na zijn studie Werktuigbouwkunde (Materiaalkunde) aan de TU Twente is Roelof in 1985 bij Philips gaan werken. Na 9 mooie (technisch en operationele) jaren besloot hij in 1994 om voor zichzelf te beginnen. Momenteel werkt Roelof 75% van zijn tijd voor de technische industrie (gerelateerd aan IATF 16949, VDA 6.3/6.5, ISO 13485, AQAP 2010, AS 9100) als adviseur/trainer/auditor in nederlands-, engels- en duitstalige gebieden.

Roelof is een gecertificeerd auditor voor 1e en 2e partij IATF 16949 (incl. ISO 9001) audits, gecertificeerd DNVGL- trainer voor de Lead Auditor Training ISO 9001 (IRCA), een door Dr. G. Taguchi gecertificeerd expert in Taguchi Methods en specialist op het gebied van Lean, Six Sigma en Design for Six Sigma.

 “Zelf vind ik het steeds weer opnieuw prachtig om mijn passie voor en ervaring met het kwaliteitsvak over te mogen brengen, dit verveelt nooit. Hierbij combineer ik graag het goede van “old school” en “new school” methoden voor een optimale beklijving van de materie met een voortdurende link naar de alledaagse praktijk, zodat onze klanten bij complexe problematiek beter door kunnen dringen tot de kern van de zaak. Know-what, know-how, know-why! Ofwel: wat je écht begrijpt, hoef je niet meer te onthouden!”, Aldus Roelof. 

Roelof brengt daarnaast graag tijd door met zijn familie en zijn prachtige Mechelaar. Daarnaast gaat hij graag solo-kanoën, vissen, doet hij aan basic camping (liefst ‘of the grid’) en drumt hij in rock & roll bands. 

Hans Snoeren

Hans Snoeren

Mijn naam is Hans Snoeren en sinds 2012 werkzaam bij DNV als Lead Auditor en trainer.  Lead auditor voor de schema’s VCA, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, certificatieregeling Arbodiensten, diverse keurmerken gericht op beveiliging. Heb een brede praktijkervaring in milieu en Arbo-veiligheid en heb jarenlang een eigen adviesbureau gehad waarbij ik vele MKB bedrijven heb mogen begeleiden bij milieu- en veiligheidsvraagstukken. Met name door deze ervaring ben ik in staat de trainingen/workshops te verbinden met de praktijk.  Bij de trainingen op maat wordt daar waar mogelijk casus materiaal uit uw eigen organisatie gebruikt. De trainingen en workshops zijn interactief opgezet waarbij ruimte is voor discussie.


Theun Vrij

Theun Vrij

Mijn naam is Theun Vrij en ik ben sinds 2004  bij DNV werkzaam als food- / feed auditor en -trainer. Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in de levensmiddelen branche. Als kwaliteitsmanager en product ontwikkelaar heb ik in diverse levensmiddelen bedrijven gewerkt (o.a. groente/fruit, vlees en zoetwaren). Ook ben ik een aantal jaren bij de keuringsdienst van Waren als keurmeester werkzaam geweest in de buitendienst. Door mijn ervaring en kennis kan ik voor DNV zowel, op de praktijk toegesneden norm trainingen (zoals HACCP/BRC etc.) verzorgen, als ook  “tailer made”trainingen voor bedrijven en instellingen. De trainingen zullen altijd gelardeerd zijn met (actuele) praktijkvoorbeelden en de deelnemers worden actief bij de training betrokken.


Ronald Nobel

Ronald Nobel

Vanaf 2007 werkzaam als auditor (subcontractor) bij DNV. Mijn passie is organisaties te helpen zinvolle kwaliteitssystemen te ontwikkelen en op een juiste wijze te gebruiken. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het ontwerpen van de Beleids- en Planning & Control cyclus. Belangrijke vragen daarbij zijn: Hoe kom je vanuit beleid tot zinvolle metingen en wanneer is werkelijk sprake van een afwijking in je (proces)prestaties? Mijn trainingen kenmerken zich door de praktische bruikbaarheid, de heldere opbouw, praktische hulpmiddelen en variatie aan oefeningen. In de training leren we met en van elkaar. Dit alles garandeert dat je na de training direct aan de slag kunt. 

Neem contact op:

Contact
Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 010 - 2922706

Contact

Jacques van Unnik

Jacques van Unnik - image

Jacques van Unnik is sinds 1984 werkzaam bij DNV en is tijdens een bewakingsproject in opdracht van Shell Oman in aanraking gekomen met het auditeren. Vanaf 1991 is hij zowel nationaal als internationaal gaan auditeren. Gedurende de periode 1992 tot en met 1995 heeft Jacques in Shanghai gewerkt om de systeemcertificatie-activiteiten op te zetten. Toen hij terugkwam heeft hij zich gekwalificeerd als auditor voor de automobielindustrie. Voordat Jacques bij DNV is begonnen heeft hij inspectiewerk gedaan met name projectmanagement in de petrochemie. 

Vanaf 2003 werkt Jacques op de trainingsafdeling als trainer en ontwikkelaar van trainingsproducten voor DNV en klanten. Jacques geeft voornamelijk training op het gebied van kwaliteit, waaronder de Normkennis ISO 9001 en de Lead Auditor ISO 9001 training. Daarnaast geeft hij ook auditor- en managementtrainingen. Dankzij zijn werkervaring die hij door de jaren heen heeft opgedaan kan Jacques veel voorbeelden geven uit de praktijk. Het leukste aan trainingen geven vindt Jacques de mensen, met name tijdens de 5-daagse trainingen, omdat hij dan de groei van de groep ziet. 

Buiten zijn werkzaamheden bij DNV is Jacques een ervaren wandelaar. Daarnaast geniet hij ervan om te gaan golfen. Volgens Jacques: “een bezigheid voor mensen die zich vervelen tijdens het wandelen”.

Matthijs Dierick

Matthijs Alberts - image

Matthijs Dierick werkt sinds 2001 bij DNV. Hij is begonnen als auditor op gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Dit heeft hij tot 2007 fulltime gedaan, voornamelijk in de chemische industrie, zware industrie, zakelijke dienstverlening en bij (wetenschappelijke) onderzoeksinstellingen.

Voordat Matthijs zijn carrière bij DNV begon heeft hij de studies Milieukunde en Milieugezondheidskunde gevolgd. Daarna heeft hij drie jaar gewerkt bij een multinational op het gebied van technologie en elektronica. Tegenwoordig is Matthijs voornamelijk trainer, maar ook auditor bij DNV.  Hij besteedt ongeveer 80% van zijn werkzaamheden aan het geven van trainingen en 20% aan auditeren. Matthijs geeft veel verschillende trainingen waaronder de Normkennis ISO 9001, ISO 45001 gezond en veilig werken, ISO 14000 milieu en ISO 50001 energiemanagement. Het auditeren ziet Matthijs als een toegevoegde waarde voor de trainingen die hij geeft. Daarnaast vindt hij trainingen geven het leukste wat er is en deelt hij graag zijn kennis op een interactieve manier. 

Matthijs Dierick schrijft elk kwartaal een column voor het blad Kwaliteit in bedrijf. Lees hier zijn column over de leveranciersbeoordeling.

Rob Jansen 

Rob Jansen - image 

Rob Jansen is sinds 2002 werkzaam bij DNV. Hij is begonnen op de afdeling Sales en heeft daarnaast ook audits uitgevoerd. In 2013 besloot Rob om andere verantwoordelijkheden op zich te gaan nemen en meer te gaan auditeren. Dit doet hij vooral bij bedrijven binnen de zakelijke dienstverlening, ICT  en logistieke dienstverlening, voor zowel de kleinere MKB-bedrijven, maar ook voor de wat grotere klanten.

Voordat Rob bij DNV is begonnen, heeft hij in verschillende branches gewerkt. Hij begon zijn carrière bij een detacheringsbureau na het volgen van een technische opleiding. In de avonduren is hij verder gaan studeren en heeft hij Marketing & Economie gevolgd. Dit bracht hem tot banen in de professionele audiovisuele- en de telecomindustrie.  In 2017 is Rob een gekwalificeerd trainer geworden voor de trainingen Lead auditor ISO 27001 en Normkennis ISO 27001. Mede door zijn uitgebreide ervaring kan Rob tijdens de trainingen veel voorbeelden uit de praktijk geven. 

In zijn vrije tijd is Rob muziekliefhebber en gaat hij er graag op uit met zijn dochter. 

Albert Zwiesereijn

Albert Zwiesereijn - image

Albert Zwiesereijn is sinds 2006 werkzaam bij DNV. Hij is vanuit zijn functie als milieucoördinator bij de Koninklijke Luchtmacht in contact gekomen met DNV voor diverse trainingen. Zodoende heeft hij de overstap gemaakt naar DNV. Albert auditeert voornamelijk bij bedrijven in de zakelijke dienstverlening zoals een grote post- en pakkettenbezorger, maar ook bij afvalverwerkingsbedrijven, metaalbedrijven en beveiligingsbedrijven. 

Daarnaast is hij vanuit de afdeling Managementsysteem Certificatie verantwoordelijk voor de interne trainingen van auditoren qua up-to-date houden van hun kennis. Uiteindelijk door de vraag naar trainers op de trainingsafdeling is Albert ook trainingen gaan geven. Hij geeft vooral trainingen op het gebied van  ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001, maar hij ondersteunt ook bij auditortrainingen.

Buiten zijn werk om bezoekt Albert graag mooie plekjes in Nederland om daar wandelingen te maken door de steden en de natuur.  

Dominique Timp

Dominique Timp

Dominique Timp is sinds 2018 werkzaam bij DNV als auditor binnen de voedselveiligheid. Voordat ze haar loopbaan bij DNV begon heeft zij de opleiding voeding & diëtiek gevolgd. Door haar interesse in voeding is zij zich bezig gaan houden met kwaliteit en voedselveiligheid. Zodoende is Dominique als consultant gaan werken binnen de voedselveiligheid sector. Als consultant gaf Dominique advies over het implementeren en onderhouden van voedselveiligheidssystemen. 

Door haar eerdere ervaring als Trainer van BRC, IFS, 22000 en FSSC-normen is zij bij DNV ook gevraagd om training te geven. Ze geeft onder andere de training Normkennis BRC Food, Normkennis FSSC/ISO 22000 en Lead Auditor ISO 22000/FSSC. Het leukste aan training geven vind zij de energie van mensen en het bijbrengen van nieuwe stof. ‘Het is leuk om te zien dat de kandidaten blanco binnenkomen en vol kennis en enthousiasme weg gaan ’zegt Dominique hierover.

In haar vrije tijd is Dominique graag in de tuin bezig, rijdt ze een rondje op de motor of geniet ze van een wijntje tijdens het barbecueën. 

Roelof Onderdelinden

Roelof Onderdelinden werkt sinds 1998 als subcontractor voor DNV. Na zijn studie Werktuigbouwkunde (Materiaalkunde) aan de TU Twente is Roelof in 1985 bij Philips gaan werken. Na 9 mooie (technisch en operationele) jaren besloot hij in 1994 om voor zichzelf te beginnen. Momenteel werkt Roelof 75% van zijn tijd voor de technische industrie (gerelateerd aan IATF 16949, VDA 6.3/6.5, ISO 13485, AQAP 2010, AS 9100) als adviseur/trainer/auditor in nederlands-, engels- en duitstalige gebieden.

Roelof is een gecertificeerd auditor voor 1e en 2e partij IATF 16949 (incl. ISO 9001) audits, gecertificeerd DNVGL- trainer voor de Lead Auditor Training ISO 9001 (IRCA), een door Dr. G. Taguchi gecertificeerd expert in Taguchi Methods en specialist op het gebied van Lean, Six Sigma en Design for Six Sigma.

 “Zelf vind ik het steeds weer opnieuw prachtig om mijn passie voor en ervaring met het kwaliteitsvak over te mogen brengen, dit verveelt nooit. Hierbij combineer ik graag het goede van “old school” en “new school” methoden voor een optimale beklijving van de materie met een voortdurende link naar de alledaagse praktijk, zodat onze klanten bij complexe problematiek beter door kunnen dringen tot de kern van de zaak. Know-what, know-how, know-why! Ofwel: wat je écht begrijpt, hoef je niet meer te onthouden!”, Aldus Roelof. 

Roelof brengt daarnaast graag tijd door met zijn familie en zijn prachtige Mechelaar. Daarnaast gaat hij graag solo-kanoën, vissen, doet hij aan basic camping (liefst ‘of the grid’) en drumt hij in rock & roll bands. 

Hans Snoeren

Hans Snoeren

Mijn naam is Hans Snoeren en sinds 2012 werkzaam bij DNV als Lead Auditor en trainer.  Lead auditor voor de schema’s VCA, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, certificatieregeling Arbodiensten, diverse keurmerken gericht op beveiliging. Heb een brede praktijkervaring in milieu en Arbo-veiligheid en heb jarenlang een eigen adviesbureau gehad waarbij ik vele MKB bedrijven heb mogen begeleiden bij milieu- en veiligheidsvraagstukken. Met name door deze ervaring ben ik in staat de trainingen/workshops te verbinden met de praktijk.  Bij de trainingen op maat wordt daar waar mogelijk casus materiaal uit uw eigen organisatie gebruikt. De trainingen en workshops zijn interactief opgezet waarbij ruimte is voor discussie.


Theun Vrij

Theun Vrij

Mijn naam is Theun Vrij en ik ben sinds 2004  bij DNV werkzaam als food- / feed auditor en -trainer. Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in de levensmiddelen branche. Als kwaliteitsmanager en product ontwikkelaar heb ik in diverse levensmiddelen bedrijven gewerkt (o.a. groente/fruit, vlees en zoetwaren). Ook ben ik een aantal jaren bij de keuringsdienst van Waren als keurmeester werkzaam geweest in de buitendienst. Door mijn ervaring en kennis kan ik voor DNV zowel, op de praktijk toegesneden norm trainingen (zoals HACCP/BRC etc.) verzorgen, als ook  “tailer made”trainingen voor bedrijven en instellingen. De trainingen zullen altijd gelardeerd zijn met (actuele) praktijkvoorbeelden en de deelnemers worden actief bij de training betrokken.


Ronald Nobel

Ronald Nobel

Vanaf 2007 werkzaam als auditor (subcontractor) bij DNV. Mijn passie is organisaties te helpen zinvolle kwaliteitssystemen te ontwikkelen en op een juiste wijze te gebruiken. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het ontwerpen van de Beleids- en Planning & Control cyclus. Belangrijke vragen daarbij zijn: Hoe kom je vanuit beleid tot zinvolle metingen en wanneer is werkelijk sprake van een afwijking in je (proces)prestaties? Mijn trainingen kenmerken zich door de praktische bruikbaarheid, de heldere opbouw, praktische hulpmiddelen en variatie aan oefeningen. In de training leren we met en van elkaar. Dit alles garandeert dat je na de training direct aan de slag kunt.