Skip to content

Warmtetransitie

Expert support in strategie ontwikkeling voor verduurzaming van de warmtevraag

De verduurzaming van de warmtevraag is een belangrijk onderwerp in de Nederlandse energietransitie. Deze warmtetransitie moet bijdragen aan het reduceren van de CO2-uitstoot van de gebouwde omgeving en industrie. Cruciaal voor een succesvolle warmtetransitie is het betrekken van de juiste stakeholders. Maar hoe pak je zoiets aan? Waar begin je? Wie betrek je? Wat is realistisch, vanuit de techniek bekeken maar ook financieel economisch?

DNV heeft ruime ervaring in de warmtesector en levert technische en economisch-strategische diensten in de gehele energie waardeketen. Opdrachtgevers profiteren van onze expertinzichten en onze onafhankelijke marktpositie. We leveren onder andere markt- en roadmap studies, technologie evaluaties, haalbaarheidsstudies, asset management, due diligence, lenders’ engineering en wetgevingsanalyses. Zo kan DNV helpen bij het realiseren van een warmtevisie en -strategie of andere verduurzamingsplannen.

Wij helpen graag met het realiseren van een warmtevisie:

  • Een concreet plan inclusief kosten
  • Afgestemd op de specifieke kenmerken (kansen en ontwikkelingen) in het gebied
  • Doorgerekend met een transparant, modulair opgebouwd scenario-based warmtemodel, waarbij warmtebronnen (basislast, middenlast, en pieklast bronnen) gekoppeld worden aan de toekomstige warmtevraag
  • Gefaseerde en herkenbare maatwerkaanpak
  • Uitgevoerd door onafhankelijke experts in interactie met de stakeholders
  • Handzame eindrapportage bestaande uit een combinatie van visualisaties en fact sheets
  • We maken gebruik van DNV’s unieke warmtemodel, waarmee warmteconfiguraties op maat worden doorgerekend op zowel duurzaamheid als ook en economische haalbaarheid
  • Middels duidelijke visualisaties en … creëren wij transparante inzichten in de kansen en mogelijkheden welke de energie transitie voor u kan bieden.

Kijk hier voor meer informatie

 

De lokale warmtetransitie

Warmtetransitie-aanpak van DNV GL

 

Kansen en bedreigingen voor warmtenetwerken

Download het visiedocument