Partos 9001 certificering

Partos 9001, is de kwaliteitsmanagementnorm voor ontwikkelingshulporganisaties. Wat zijn de eisen?

Wat is Partos 9001 certificering?

Partos 9001, is de kwaliteitsmanagementnorm voor ontwikkelingshulporganisaties. De norm is ontwikkeld door Partos, de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking. Als onderdeel van haar inzet op kwaliteit heeft Partos een specifieke toepassing van de ISO 9001:2015 ontwikkeld - de Partos 9001:2015 - die rekening houdt met de omstandigheden van het werkveld.

Hoe is de norm opgebouwd?

Partos 9001 is een directe vertaling van de ISO 9001 norm voor de toepassing door de sector ontwikkelingssamenwerking. De norm is opgebouwd uit 2 delen, in het eerste deel vindt u alle normeisen, deze worden getoetst door een certificerende instelling. In het tweede deel vindt u de handreikingen voor de invoering, deze zijn niet normstellend.

Voordelen Partos 9001-certificering:

• Door een Partos 9001 certificering kunt u op een effectieve en efficiënte manier werken aan kwaliteitsverbetering binnen uw organisatie. 

• Beschikt u over een Partos 9001 certificering, dan wordt u vrijgesteld van de COCA organisatietoets van het Ministerie van Buitenlandse zaken. DNV certificeert ontwikkelingsorganisaties tegen de Partos 9001 norm en heeft de afgelopen jaren al verschillende leden gecertificeerd. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden tot certificatie en onze aanpak? Graag maken wij een afspraak met u of vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN

Waarom DNV?

• Onze auditor heeft 8 jaar in Cambodja gewerkt op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en voert sinds 2016 Partos 9001 audits uit. Zij heeft gewerkt in zowel Opbouw (project en programmacoördinator/directeur, fondsenwerving, M&E, (regionale)communicatie, capaciteitsopbouw) als Disaster management (directeur vogelgriep preventie programma).

• Onze coachende stijl van auditeren, wij staan naast onze klanten in plaats van tegenover u. Audits van DNV zijn pragmatisch en direct gericht op de resultaten binnen uw organisatie.  

• Waarderend auditeren; u ontvangt ook een terugkoppeling van de sterke punten van uw organisatie. U bent verzekerd van een auditor/auditteam met kennis én ervaring van uw branche.  

• Wij hebben ruime ervaring bij ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties.

Starten met Partos 9001-certificering

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.