Skip to content

ISO 45003 certificering

Beheers psychosociale risico’s om werkgerelateerd letsel en slechte gezondheid te voorkomen en het welzijn van medewerkers te bevorderen.

ISO 45003 biedt richtlijnen voor het beheersen van psychosociale risico’s binnen een managementsysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk. De ISO 45003 is gebaseerd op de ISO 45001. Deze standaard is van toepassing op organisaties van alle groottes en binnen alle sectoren. Het biedt een gestructureerd kader voor de ontwikkeling, implementatie, handhaving en voortdurende verbetering van de psychosociale gezondheid en veiligheid op de werkplek. 

Wat is ISO 45003?

ISO 45003 is de internationale richtlijn voor het opzetten van een managementsysteem, die effectieve controles implementeert om psychosociale risico’s te elimineren of te beheren. De richtlijn is geschreven ter ondersteuning van een managementsysteem dat gericht is op gezondheid en veiligheid op het werk, gebaseerd op de ISO 45001. Echter kan elke organisatie profiteren van deze wereldwijd erkende richtlijn. ISO 45003 helpt u een positieve werkomgeving op te bouwen die de veerkracht van de organisatie kan helpen verbeteren en de prestaties en productiviteit van medewerkers kan verhogen. 

De richtlijn omvat:

 • Hoe psychosociale risico's voor werknemers kunnen worden herkend, zoals bijvoorbeeld de gevaren die worden veroorzaakt door thuiswerken of agressie & geweld;
 • Geeft voorbeelden van doeltreffende, vaak eenvoudige, maatregelen om deze risico’s e beheersen en het welzijn van de medewerkers te verbeteren. 

ISO 45003 biedt u een basis, waaruit u de bestaande uitdagingen kunt aanpakken en de doeltreffendheid van uw managementsysteem voortdurend kunt verbeteren.

De voordelen

De ISO 45003 kan in combinatie met ISO 45001 worden beoordeeld. Implementatie van ISO 45003 brengt de volgende voordelen met zich mee: 

 • Hoog niveau van discretionaire inspanningen
 • Verbeterde werving, behoud en diversiteit
 • Grotere betrokkenheid van medewerkers
 • Verhoogde innovatie
 • Naleving van wettelijke voorschriften
 • Minder afwezigheid op het werk als gevolg van onder andere stress, burn-out, angst en depressie

Laat zien dat u om de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers geeft en dat u hiervoor de juiste maatregelen heeft genomen. 

Starten met ISO 45003?

 • Wilt u direct contact? Bel ons gerust via 010 2922 700 of neem contact met ons op via het contactformulier
 • Vraag vrijblijvend online een ISO 45003 offerte op
 • Blijf op de hoogte via onze DNV e-nieuwsbrief en meld u hier aan

Wilt u meer informatie over ISO 45001 voor gezondheid en veiligheid op het werk? Kijk dan op onze ISO 45001 pagina.

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.