Skip to content

ISO 28000 certificering - AEO

Bent u bezig met het behalen van een ISO 28000 certificering? DNV voert ISO 28000 audits uit, zodat u als organisatie de veiligheid binnen supply chains kunt waarborgen.

Per 2022-03 is er een nieuwe editie gelanceerd van de ISO 28000:2022, Security and resilience- Security management systems -Requirements. De opbouw van de norm is nu aangepast aan de HLS structuur. 

De meeste organisaties ervaren een toenemende onzekerheid en verandering in de beveiliging van de omgeving. Als gevolg hiervan worden ze geconfronteerd met beveiligingsproblemen die van invloed zijn op hun doelstellingen, die ze systematisch willen aanpakken binnen hun managementsysteem. Een formele benadering van beveiligingsbeheer kan rechtstreeks bijdragen aan de zakelijke capaciteit en geloofwaardigheid van de organisatie. 

De ISO 28000:2200 specificeert de vereisten voor een beveiligingsbeheersysteem, inclusief die aspecten die cruciaal zijn voor de beveiliging van de toeleveringsketen. 

Wat is ISO 28000 certificering? 

De ISO 28000 standaard is ontwikkeld om de veiligheid binnen supply chains te kunnen waarborgen. De standaard specificeert veiligheidseisen voor de (multimodale) supply chain op het gebied van financiering, fabricage/productie, informatiemanagement en de voorzieningen voor inslag, uitslag (het picken & packen), opslag en overslag van goederen evenals het multimodale transport van goederen tussen (grensoverschrijdende) locaties.

Deze standaard is van toepassing op zowel kleine en middelgrote bedrijven als multinationals die actief zijn op het gebied van productie, dienst-verlening, op overslag of transport in alle schakels van de internationale supply chain die een risk based security management systeem willen ontwikkelen, implementeren, onderhouden of verbeteren.

OFFERTE AANVRAGEN

Voordelen ISO 28000 certificering - AEO

Als uw organisatie gecertificeerd is volgens de ISO 28000 standaard dan voldoet uw bedrijf op het gebied van de veiligheidseisen volledig aan de AEO-richtlijnen. Dit zal de voortgang van uw AEO-aanvraag bij de Douane versnellen, aangezien de Douane op deze punten geen uitgebreide aanvullende onderzoeken hoeft in te stellen. Dit komt het nastreven van “Just in Time” levering van goederen en producten ten goede. 

Bedrijven die aan deze norm voldoen, zullen over het algemeen, ook beter kunnen optreden tegen criminaliteit zoals smokkel en hun goederen-stromen beter kunnen controleren. 

Nederlandse bedrijven kunnen sinds 1 september 2007 de status Authorised Economic Operator (AEO), de Europese tegenhanger van de C-TPAT, aanvragen. Door middel van de AEO status wordt uw bedrijf aangemerkt als een betrouwbare partij binnen de logistieke keten en krijgt hierdoor faciliteiten die de doorvoer van goederen aan de grens versnelt en daarmee een tijd- en kostenbesparing opleveren door minder fysieke en documentaire douanecontroles. 

Offerte ISO 28000 certificering

Vraag online een offerte op voor ISO 28000 certificering.

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.