Skip to content

IATF 16949 certificering

IATF 16949 is ontwikkeld door de drie grootste autofabrikanten ter wereld en deze standaard kan binnen de automotive sector wereldwijd worden toegepast.

Doel van IATF 16949 certificering

IATF 16949 certificering draagt bij aan de geloofwaardigheid van en de procesbeheersing binnen uw organisatie. De doelstelling van de IATF 16949 is, het stimuleren van continu verbeteren, minimaliseren van de variatie, reduceren van de verspillingen en het voorkomen van fouten. Maar net zoals bij de ISO 9001 is de algemene doelstelling het invoeren van procesmatig denken waardoor de kwaliteit van de bedrijfsvoering zich ontwikkelt.

De IATF 16949 beschrijft de eisen voor het kwaliteitsmanagementsysteem met betrekking tot het ontwerp en de ontwikkeling, productie en installatie van automobiel gerelateerde producten. De technische specificatie is opgesteld door aan het IATF deelnemende organisaties en is bovendien door ISO goedgekeurd. Onder andere BMW, Daimler Chrysler, Fiat, Ford, General Motors, Peugeot-Citroen, Renault, Volkswagen en de VDA zijn mede eigenaar van de IATF 16949.

Vrijblijvend een IATF 16949 offerte aanvragen? 

Om u voor te bereiden op certificatie, kunt u onze '10 stappen naar certificatie'  raadplegen. Hier kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Voordelen IATF 16949 certificering

IATF bevat aanvullende klantspecifieke eisen. In aanvulling op de algemene norm hebben de drie automobielfabrikanten (Ford, Chrysler en General Motors) specifiek voor hun eigen organisatie geldende eisen opgenomen. De IATF 16949 is alleen toepasbaar voor de automobielindustrie. Een concept dat overigens wereldwijd snel aan populariteit wint.

Inmiddels zijn er ruim 13.000 toeleveranciers van automobielfabrikanten volgens de IATF 16949 gecertificeerd. Zoals bekend staat kwaliteit centraal: toeleveranciers moeten voldoen aan de eisen uit TS, VDA of een vergelijkbare norm. Er was duidelijk behoefte aan een alles omvattende en internationaal erkende kwaliteitsrichtlijn. Daarom werd de IATF 16949 ontwikkeld, een internationale norm voor toeleveranciers van automobielfabrikanten.

Bent u klaar voor IATF 16949 certificering?

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.