Skip to content

Transformatordag 2022

26e editie van de Transformatordag 2022

Voorzitter met spreker trafodag 2022Met veel genoegen wordt jaarlijks de Transformatordag georganiseerd door CenTram, het DNV-kenniscentrum voor Transformatoren, en de DNV Energy Academy. Meer dan honderd deelnemers vanuit veertig verschillende bedrijven, zoals energieproductie-, transmissie- en distributiebedrijven, industrieën, railvervoerbedrijven, fabrikanten, dienstverleners en adviseurs deelden hun kennis, wisselden ervaringen uit en breidden en passant hun netwerk uit.

Nieuw trafodag 2022Voor het eerst hebben dit jaar, voorafgaand aan de transformatordag, een tweetal werkgroep-sessies plaatsgevonden waarin collega’s van energiebedrijven, industrie, consultant bedrijven en technische serviceproviders hun kennis, ervaring en inzichten deelden over hoe om te gaan met de vervangingsbehoefte van transformatoren. De resultaten zijn met behulp van stellingen op een interactieve manier op de Transformatordag gedeeld. De deelnemers konden met groene en rode stemkaarten hun mening geven, waarna een levendige en interactieve discussie ontstond. Een voorbeeld van zo’n stelling is: “Om zeker te zijn van voldoende transformatoren moeten gebruikers tijdig toekomstige productieslots reserveren en een goede relatie met de leverancier onderhouden. De tijd van “hoppen en shoppen” is voorbij...”. Deze vorm van interactie werd als zeer positief ervaren en het publiek gaf volmondig aan om volgend jaar een vergelijkbare formule te hanteren, met als mogelijke thema’s bijvoorbeeld overbelasten van transformatoren en geluid.

Spreker en publiek trafodag 2022De overige presentaties bestreken een breed scala en werden door de deelnemers goed gewaardeerd. Onderwerpen die aan bod kwamen omvatten transformatorspecificatie, onderhoud en regeneratie van transformatorolie, verouderingsanalyse op basis van methanol, health indexing, boogvorming in papier, transformatoren voor vaste en drijvende wind-op-zee toepassing en flexibel inzetbare transformatoren.

Een hartelijk woord van dank gaat uit naar de sprekers en exposanten uit Nederland, België, Duitsland, Spanje en Amerika.

Spreker en martkplaats trafodag 2022Ook dit jaar was er een marktplaats. De volgende bedrijven hadden een stand op de markplaats: Kabel Meet Techniek-Services B.V., Vaisala GmbH, Flux Transformer Services, Starke und Sohn GmbH, Merford Noise Control B.V., Vandentempel, Shell en DNV.

De Transformatordag mocht zich verheugen in enthousiaste deelnemers en positieve reacties. DNV staat van harte open voor uw wensen en ideeën voor de volgende editie van de Transformatordag. Indien u suggesties heeft, neem dan vooral contact met ons op. Wij kijken erg uit naar een 27e editie van de Transformatordag in 2022.

Lunch 2 trafodag 2022 Enkele reacties van deelnemers:

"Bedankt voor deze goed georganiseerde en interessante dag!"
"It was well organized and really interesting"
"Specialisten die vol passie over hun vak vertellen, een erg inspirerende dag."
"De jaarlijkse update van: ontwikkelingen, kennis en netwerk onderhoud met vakcollega's
“Een netwerkdag waar je ook nog wat opsteekt!.”
"Up-to-date kennis van actuele onderwerpen op het gebied van transformatoren. Uitstekende netwerkdag."
“Dé kennisdelingsdag voor vermogenstransformator-specialisten!”

Heeft u meer informatie nodig?

 

Programma Transformatordag 2022

Download het programma

 

Deelnemerslijst Transformatordag 2022

Download het overzicht

 

BIO sprekers Transformatordag 2022

Download BIO sprekers

 

Evaluatieformulier Transformatordag 2022

Download het evaluatieformulier