Skip to content

Transformatordag 2020

De Transformatordag wordt jaarlijks georganiseerd door CenTram, het DNV kenniscentrum voor Transformatoren, en de DNV Energy Academy. Deelnemers vanuit energieproductie-, transmissie- en distributiebedrijven, industrieën, railvervoerbedrijven, fabrikanten, dienstverleners en adviseurs delen hun kennis, wisselen ervaringen uit en breiden en passant hun netwerk uit. 

alles netjes volgens de coronamaatregelen - Transformatordag 2020
Ondanks de beperkingen die de corona crisis nu eenmaal met zich meebrengt, kon de 24e Transformatordag - met enkele aanpassingen - in fysieke vorm plaatsvinden op 17 september 2020 in Fletcher Hotel-restaurant Doorwerth-Arnhem. Wederom onder warme belangstelling.

Want hoewel de transformator al sinds de 19e eeuw onderdeel uitmaakt van openbare en private netwerken en installaties, blijft het vakgebied volop in beweging en dienen zich elk jaar weer tal van innovaties en nieuwe toepassingen aan. Zowel de transformator zelf als het beheer ervan worden steeds veiliger, efficiënter, slimmer en duurzamer.

dagvoorzitter Mischa Vermeer - Transformatordag 2020De 24e Transformatordag stond onder voorzitterschap van ir. Mischa Vermeer van DNV. 

op afstand presenteren - Transformatordag 2020
Het programma kwam tot stand via interactie met de sector, hetgeen leidde tot een achttal presentaties door binnen- en buitenlandse experts, waarbij de meeste buitenlandse experts via een online verbinding op afstand presenteerden. 


De presentaties spitsten zich toe op twee hoofdthema’s:

  • Innovatie door de levenscyclus (de ontwikkeling van nieuwe componenten, materialen, toepassingen en meettechnieken, en de rol van standaardisering)
  • Naar een “slimme” en duurzame” toekomst (hoe maken transformatoren het net flexibeler en duurzamer?) 

Op componentniveau maakten we kennis met de nieuwste luchtkern-reactoren, droge plug-in verbindingen en regelbare distributietransformatoren voor het verbeteren van de netkwaliteit. Materialen kwamen aan bod met nieuwe isolatiematerialen en de toepassing daarvan in real-life transformatoren, en met de recent ontwikkelde biologisch afbreekbare minerale olie. De laatste inzichten uit CIGRÉ publicaties over online olieanalyse werden gepresenteerd, alsook het hoe en waarom van een nauwkeuriger meting van de overzetverhouding. Daarnaast werd aandacht besteed aan het belang van normen en normontwikkeling voor de sector. 


netwerken tijdens de lunch op de Marktplaats - Transformatordag 2020Op de Marktplaats presenteerden bedrijven zich met hun nieuwste producten, materialen, technieken en diensten. Tijdens de lunch en de pauzemomenten werd de Marktplaats goed bezocht en bleek de behoefte aan netwerken - zeker in deze tijd - sterk aanwezig.   


Hoewel het aantal deelnemers als gevolg van corona maatregelen beperkt was tot 70 (uit 25 verschillende bedrijven) mocht de Transformatordag zich verheugen in een belangstellend, enthousiast publiek en een hoge mate van interactie. Daaruit blijkt dat de jaarlijkse Transformatordag sterk leeft in onze bedrijfstak.

Wij kijken daarom erg uit naar een feestelijke 25e editie van de Transformatordag in 2021. Mocht u belangstelling hebben voor deze dag, interessante ideeën hebben of zelf een bijdrage willen verzorgen, neem dan vooral contact met ons op.    

reacties deelnemers - Transformatordag 2020Enkele reacties van deelnemers:

"Interessante onderwerpen en goed georganiseerd!"
"Ga zo door. Op naar de 25ste Transformatordag!"
"Prima dag om mensen te ontmoeten en informatie
te delen."
"Fijn dat het ondanks corona toch door kon gaan!"
"Zeker de moeite waard!"

Heeft u meer informatie nodig?

 

Programma Transformatordag 2020

Download het programma

 

Deelnemers & sprekers Transformatordag 2020

Download het overzicht

 

BIO sprekers Transformatordag 2020

Download BIO sprekers

 

Evaluatieformulier Transformatordag 2020

Download het evaluatieformulier