Skip to content

VGZ als eerste zorgverzekeraar gecertificeerd voor de CO2-Prestatieladder

Arnhem, 18 juli 2018 – Coöperatie VGZ heeft zich gecertificeerd op de CO2-Prestatieladder voor niveau 3. Frank van der Leest van VGZ heeft woensdag het CO2-bewust certificaat in ontvangst genomen. In het afgelopen jaar heeft de zorgverzekeraar 2% CO2 gereduceerd.

Coöperatie VGZ streeft naar een duurzame ontwikkeling en vindt klimaatbewust ondernemen een belangrijk onderdeel van haar beleid. Daarom zijn de kantoren van VGZ dichtbij stations gevestigd en worden besparingsmaatregelen voor stroomverbruik ingezet. VGZ kijkt samen met de bedrijven in haar kantoor-omgevingen naar mogelijkheden voor plaatsing van zonnepanelen. Tevens wordt er bij VGZ tijd- en plaats onafhankelijk gewerkt, zodat werknemers niet onnodig hoeven te reizen en hanteert een groen mobiliteitsbeleid. Dat betekent bijvoorbeeld dat het gebruik van de trein actief gestimuleerd wordt, boven de leaseauto. 

De zorgverzekeraar streeft naar een continue verbetering van de klimaatprestatie. Het jaarlijks in kaart brengen van een CO2-footprint biedt VGZ de kans om haar uitstoot te monitoren en te sturen op maatregelen om CO2-emissies te reduceren. Daarmee bouwt VGZ voort op een duurzame bedrijfsvoering.

CO2 Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een instrument dat organisaties helpt bij het op structureel wijze reduceren van CO2. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. Bedrijven op de CO2-Prestatieladder krijgen bovendien korting bij aanbestedingen. Het instrument wordt gebruikt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument. 

Gijs Termeer, manager Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO): “Het is fantastisch dat VGZ als eerste zorgverzekeraar in Nederland de CO2-Prestatieladder heeft beklommen. Wij juichen het toe dat steeds meer ondernemingen in Nederland serieus werk maken van CO2-reductie met de CO2-Prestatieladder.

Suzanne Stokman-Godschalk, Lead auditor CO2-Prestatieladder van DNV GL: ‘VGZ heeft de systemen ingericht om inzicht in de eigen emissies te hebben en CO2 besparingen te realiseren. Hun communicatie en initiatieven sluiten aan bij alle zaken die bij een zorgverzekeraar belangrijk zijn. Maar geven ook invulling aan het stapje extra voor CO2-reductie. Zinnige zorg van VGZ betekent ook: het effectief en comfortabel ‘dichtbij’ organiseren van zorg. Daarmee worden naast kosten ook CO2 kilometers van patiënten en hulpverleners bespaard’.  

Frank van der Leest, Facilitair locatiemanager Coöperatie VGZ: “VGZ werkt elke dag aan de zorg toegankelijk en betaalbaar houden, nu en in de toekomst. Dat is onze belangrijkste maatschappelijke opdracht. Dat betekent dat onze eigen organisatie toekomstgericht moet zijn. Het terugdringen van onze CO2-uitstoot hoort daar ontegenzeggelijk bij.”   


Kijk hier voor meer informatie over de CO2-Prestatieladder. 

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Trainingsaanbod

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm implementeren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Lijst met door DNV gecertificeerde organisaties

Gebruik de database om DNV certificaten te verifiëren.

 

Certificatiebeeldmerken

Download hier uw certificatiebeeldmerken.

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.

 

Contact

Heeft een vraag voor ons?