Skip to content

Vanaf nu is de AGB-code aan te vragen met een HKZ-certificaat

Lever jij zorg en is die te betalen vanuit de Zorgverzekeringswet (ZvW), de Jeugdwet (JW), of de Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan moet je een AGB-code hebben. Met de AGB-code ben jij in staat jouw zorg te declareren. Met deze code verwerken een zorgverzekeraar of zorgkantoor jouw declaraties sneller.

Hoe kom ik in aanmerking voor deze code?

HKZ heeft in samenwerking met marktpartijen een persoonsgebonden en onafhankelijk keurmerk ontwikkeld voor alle zelfstandigen in de (langdurige) zorg. Deze ZZP’ers kunnen zich als persoon certificeren op basis van dit keurmerk en daarmee laten zien dat ze aan de complexe eisen en regelgeving van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) voldoen.

Vanaf nu kun je met een NEN-HKZ certificaat zzp’er in de zorg een AGB-code aanvragen. Ben jij in het bezit van één van de onderstaande certificaten? Ga dan snel naar de website van Vektis en vraag daar je AGB-code aan. 

  • NEN HKZ-certificaat Verzorgende/verzorgende IG niveau 3
  • NEN HKZ-certificaat Verpleegkundige niveau 4
  • NEN HKZ-certificaat Verpleegkundige niveau 6
  • NEN HKZ-certificaat Wijkverpleegkundige niveau 6
  • NEN HKZ-certificaat Verpleegkundig specialist niveau 7

Vektis is de organisatie waar jij jouw AGB-code aanvraagt. Als ZZP-er heb je twee codes nodig: een persoonlijke (zorgverleners)code en een ondernemingscode. Beide vraag je aan via de website van Vektis. Alle informatie die je nodig hebt om het formulier in te vullen vind je op de site van HKZ.

Wilt u meer weten over het keurmerk ZZP'ers in de zorg? 

Kijk dan hier op.