Skip to content

Richtlijn Steigers per 1 januari 2017 voor iedereen van kracht

Kunt u aantonen dat u gekwalificeerd bent om met én op stalen steigers montagehandelingen te verrichten?

Per 1 januari 2017 is het binnen de branche Steigerbouwers verplicht om aantoonbaar te maken dat u vakbekwaam bent om montagehandelingen te verrichten op steigers.

Deze nieuwe structuur vindt haar oorsprong in de Richtlijn Steigers (www.richtlijnsteigers.nl) die vanaf 1 juli 2016 vrij toegankelijk is. Deze richtlijn steigers is geïntroduceerd in januari 2014 en is vanaf 1 januari 2017 voor iedereen van kracht. Na die datum moet iedereen die steigers monteert, beschikken over een door de overheid en branche steigerbedrijven erkend diploma op mbo-niveau of een persoonscertificaat van DNV GL.

Erkend certificaat steigerbouwers
Vanaf begin dit jaar (januari 2017) is het binnen de branche verplicht om aantoonbaar te maken dat u vakbekwaam bent om montagehandelingen te verrichten op steigers. Deze structuur wordt gedragen door o.a. de VSB (Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven). U moet kunnen aantonen dat u vakbekwaam bent door middel van een erkend diploma. Beschikt u niet over een diploma, dan is het mogelijk om een erkend certificaat te behalen dat wordt afgegeven door DNV GL.

DNV GL besteedt haar examens uit aan diverse examenorganisaties (Hieronder gesorteerd op alfabetische volgorde):
  • International Quality Consultancy (IQC)
  • XY Masterclass

Het behaalde steigerbouwers certificaat is 5 jaar geldig, daarna dient u opnieuw aan te tonen dat u vakbekwaam bent door middel van een theorie- en praktijkexamen. Lees hier hoe persoonscertificatie in zijn werk gaat voor steigerbedrijven. Met een DNV GL persoonscertificaat toont u aan dat u gekwalificeerd bent om steigers te (de)monteren.

Kunt u nog niet aantonen dat u gekwalificeerd bent om met én op stalen steigers montagehandelingen te verrichten? Dan kunt u:

  • In het bezit komen van een mbo-diploma of Branchecertificaat door deelname aan een EVC-traject via het opleidingsbedrijf VSB, of;
  • In het bezit komen van een DNV GL persoonscertificaat door óf een niveautoets te doen, zoals deze wordt aangeboden door enkele erkende opleiders, gevolgd door een examen bij een van de erkende examenbureaus, of;
  • In het bezit komen van een DNV GL persoonscertificaat door meteen examen te doen bij één van de erkende examenbureaus.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.dnvgl.nl/steigerbouw of u kunt contact opnemen met een van onze medewerkers op 010-2922810 of op vakbekwaamheid@dnvgl.com.

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Trainingsaanbod

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm implementeren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Lijst met door DNV gecertificeerde organisaties

Gebruik de database om DNV certificaten te verifiëren.

 

Certificatiebeeldmerken

Download hier uw certificatiebeeldmerken.

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.

 

Contact

Heeft een vraag voor ons?

Downloads

 

Certificatie-overeenkomst

 

Reglement Klachten Bezwaar Beroep