Skip to content

ISO 9001:2015 certificering voor Veiligheidsregio Kennemerland

Primeur voor Veiligheidsregio Kennemerland

De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) heeft het internationale kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015 behaald.

Op 10 december heeft de heer F. Dales, burgemeester van de gemeente Velsen en lid van het dagelijks bestuur van de VRK het certificaat ontvangen uit handen van de heer Sponselee, lead auditor van  DNV GL. Met dit internationale kwaliteitskeurmerk toont de Veiligheidsregio aan dat zij de kwaliteit van haar dienstverlening op het terrein van publieke gezondheid en fysieke veiligheid in de regio goed geborgd heeft. De Veiligheidsregio Kennemerland is de eerste Veiligheidsregio in Nederland die dit kwaliteitskeurmerk behaald heeft en heeft daarmee een primeur!

De certificering geldt voor alle VRK-bedrijfsonderdelen, zoals brandweer, GGD, Meldkamers, Ambulancevoorziening Kennemerland en ondersteunende diensten. Dales: “Het behalen van het certificaat is geen doel op zich maar een belangrijke stap om structureel en methodisch te leren, samen te werken en te verbeteren. We zijn er natuurlijk trots op dat onze hulp- en ondersteunende diensten deze kwalificatie hebben. In tijden van crisis en acute hulpverlening, maar ook daarbuiten moeten onze werkwijzen kloppen, daar hangen soms levens vanaf. Ons reflectieve vermogen helpt ons daarbij te leren van incidenten en gebeurtenissen. 

Vertrouwen en kwaliteit

Dales: “Certificering geeft gemeenten, partners, klanten, inspectie en relaties van de VRK het vertrouwen dat de noodzakelijke kwaliteit van de organisatie en dienstverlening op orde is. Intern geeft certificering een impuls aan de lerende organisatie, met als doel de kwaliteit van de dienstverlening systematisch te verbeteren en ontwikkelen. Gelukkig zijn de burgers en stakeholders tevreden over de VRK blijkt uit onderzoeken. Ieder jaar houden we de vinger aan de pols door interne en externe audits.”  Certificering is een hulpmiddel en geen doel op zichzelf. Dales: “Certificering houdt ons een spiegel voor en zorgt dat we met onze partners in gesprek zijn over onze prioriteiten. Het stimuleert het nadenken over en het verbeteren van de kwaliteit van onze belangrijkste werkprocessen. We zijn we op de goede weg.”


Wilt u meer weten over ISO 9001:2015 certificering?

Meer informatie over ISO 9001:2015 vindt u hier. 


Starten met certificering?