Skip to content

Investeringen in gezondheid en veiligheid op het werk blijven achter bij kleine bedrijven

DNV GL en NDS hebben een memorandum van overeenstemming getekend om samen te werken aan de doorontwikkeling van digitale hulpmiddelen voor voedselveiligheid en traceerbaarheid. Dit gebeurde tijdens de Global GFSI Food Safety Conference waar jaarlijkse meer dan 1100 experts uit de voedingsmiddelen - en drankenindustrie bijeenkomen.

Voor de samenwerking levert NDS, een onderdeel van het Zuid-Koreaanse voedings- en drankenbedrijf Nongshim Data System (NDS) relevante ICT-oplossingen, zoals sensoren en blockchain. DNV GL brengt zijn ervaring in bevoorradingsketenbeheer en gegevensvalidatie in.

DNV GL vindt dat transparantie het belangrijkste aspect van de keten is. "Het overbruggen van vertrouwenskloven is vooral belangrijk in de voedingsmiddelenindustrie. Consumenten hebben een sterke, en gerechtvaardigde, behoefte aan gecontroleerde productinformatie vanuit de sector," zegt Luca Crisciotti, directeur bij DNV GL.

Joong-won Kim, directeur van NDS, kijkt ernaar uit om de ICT-toepassingen, die al gebruikt worden in Zuid-Korea, breder uit te dragen. "Blockchain wordt beschouwd als het krachtigste platform om voedselveiligheid te garanderen. We hebben een blockchainplatform ontwikkeld dat gespecialiseerd is in traceerbaarheid van voedingsmiddelen," aldus Kim. 

DNV GL heeft onlangs met behulp van VeChain THor My Storyâ„¢ uitgebracht waarmee bedrijven de blockchaintechnologie kunnen gebruiken om productgegevens te delen met consumenten. De Italiaanse wijnsector heeft als eerste van de technologie gebruikgemaakt.

Wilt u meer lezen over My Story? Klik dan hier

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Trainingsaanbod

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm implementeren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Lijst met door DNV gecertificeerde organisaties

Gebruik de database om DNV certificaten te verifiëren.

 

Certificatiebeeldmerken

Download hier uw certificatiebeeldmerken.

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.

 

Contact

Heeft een vraag voor ons?