Skip to content

DNV wint prijs voor BRCGS-certificatie-instelling van het jaar

De selectie erkent de bijdrage van DNV aan het waarborgen van de kwaliteit en integriteit van certificering ter bevordering van de voedselveiligheid.

Als onderdeel van de jaarlijkse Food Safety Europe conferentie, werden op 1 februari de BRCGS's Food Safety Europe 2023 awards bekendgemaakt. Met het winnen van de award is ook officieel vastgelegd dat DNV de 5-sterren KPI-rating heeft behouden. Dit is de serviceprestatiescore die door BRCGS wordt toegekend en die het algemene beheer van het BRCGS-schema door de certificatie-instelling weerspiegelt.

"We zijn erg trots op deze award en op het feit dat we een 5-sterren certificatie-instelling zijn voor de BRCGS voedselveiligheidsnormen. Deze prestatie is geheel te danken aan ons technische team en onze auditors", zegt Stefano Crea, Global Market & Industries Director Bij DNV Business Assurance. "Normen en onafhankelijke certificering worden steeds belangrijker voor organisaties om de veiligheid van de consument en continuïteit van de organisatie te waarborgen. Bij DNV vinden wij dat het onze plicht is om bij te dragen aan de vooruitgang van certificering om organisaties te helpen verbeteren en vertrouwen op te bouwen."

De BRCGS Certification Body of the Year award is een indicatie van de voortdurende inzet van DNV ter ondersteuning van innovatie en expertise op het gebied van normontwikkeling, training en certificering door derden voor organisaties in de sectoren levensmiddelen en consumptiegoederen. Alleen BRCGS 5-Star certificatie instellingen komen in aanmerking voor deze prijs, die een prestatiemaatstaf is voor competentie en professionaliteit bij het uitvoeren van BRCGS audits.

BRCGS is een wereldwijd marktleidend merk dat helpt vertrouwen op te bouwen in de toeleveringsketen. Haar wereldwijde voedselveiligheidsnormen, zoals BRCGS Food and Packaging, worden gebenchmarkt door GFSI. Het doel is de norm te stellen voor goede productiemethoden en klanten de zekerheid te geven dat producten veilig, legaal en van hoge kwaliteit zijn. De certificatie-instelling van het jaar award wordt toegekend voor haar voortdurende en toegewijde ondersteuning van het Global Standards Programm. Het erkent het vermogen van de certificatie-instelling om belanghebbenden te helpen BRCGS-certificering te implementeren en te bereiken.

"Ik ben verheugd om aan te kondigen dat DNV is uitgeroepen tot certificatie-instelling van het jaar op de Food Safety Europe Conference. We hebben een langdurige relatie met DNV en vertrouwen op uitstekende partners om onze certificeringsprogramma's over de hele wereld uit te voeren. DNV is een vijfsterrenpartner die ernaar streeft dat klanten de beste waarde uit onze programma's halen. Ze blijven hun geografische dekking uitbreiden en leveren onze brede portefeuille van programma's aan alle spelers in de voedselvoorzieningsketen", zegt Angela O'Donovan, hoofd van Standards BRCGS.

Lees meer op de website van BRCGS (Engelstalig).