Skip to content

DNV GL verifieert het infectierisicoprotocol van Portsmouth International

Het infectierisicoprotocol van de haven van Portsmouth International is door DNV GL geverifieerd. Daarmee is dit de eerste haven in het Verenigd Koninkrijk dat het Readiness Statement heeft behaald en werkt volgens de My Care methode.

De beoordeling van het infectierisicoprotocol van de haven verzekert de passagiers ervan dat er solide maatregelen voor de beheersing van het infectierisico zijn getroffen. De beoordeling omvat de locaties waar passagiers komen, waaronder het terminalgebouw, de veiligheidscontrole, het doorzoekingsstation voor auto's, pendelbussen, de instapbrug voor passagiers en de openbare tuinen.

Andrew Williamson, operations manager van de internationale haven van Portsmouth zegt: "Ons doel was om de passagiers het vertrouwen te geven dat de nieuwe preventieve maatregelen die we hebben genomen van het hoogste niveau zijn en daarnaast om de voordelen van internationaal reizen over zee te benadrukken. Deze verificatie door DNV GL biedt verdere geruststelling over de inspanningen die we leveren om onze passagiers veilig te houden. Er is een samenwerking met de gehele haven om ervoor te zorgen dat we de operaties met het hoogste niveau van zorg kunnen uitvoeren.”

Aileen Orr, DNV GL sector leader Healthcare, zegt: "De haven heeft aangetoond dat het een weloverwogen aanpak heeft ontwikkeld om infectierisico's te beheren. Er is de nodige aandacht besteed aan de meest recente internationale en lokale richtlijnen, samen met relevante brancheorganisaties zoals de British Ports Authority (BPA). Dit toont aan dat de haven bereid is de nodige stappen te ondernemen om de reis van de passagiers zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Bijzonder opmerkelijk was het partnerschap met de exploitanten die vanuit de haven varen om te zorgen voor consistentie in het beheer van het infectierisico."

Lees hier meer over My Care.