Skip to content

DNV GL’s technische risicobeoordeling voor financiële ‘go’ Windpark Spui

Due diligence focust op de technische risico's van een onshore windparkproject in Zuid-Holland met een beoogd windvermogen van 735 MW in 2020.

ARNHEM - 31 mei 2018 – DNV GL heeft, als ’s werelds grootste onafhankelijke energie consultant en certificeringsinstantie, een uitgebreide due diligence uitgevoerd voor een groep kredietverstrekkers die de schuldfinanciering van het Windpark Spui-project verstrekken. 

De opgewekte stroom van Windpark Spui, dat duurzame elektriciteit gaat leveren aan meer dan 24.000 huishoudens, zal met een 16-jarige stroomaankoopovereenkomst worden verkocht aan Eneco Group. Eurus Energy, een toonaangevend Japans bedrijf in duurzame energie, heeft het project overgenomen van YARD, een in Nederland gevestigde ontwikkelaar van windenergieprojecten, en van de co-ontwikkelaar van het project voorafgaand aan de financial close.

"We willen alle betrokken partijen feliciteren met deze geweldige prestatie. De windindustrie staat tegenwoordig volop in de aandacht, en de financiële overeenstemming voor Windpark Spui is essentieel als de provincie Zuid-Holland haar toezegging wil nakomen om in 2020 te beschikken over 735 megawatt (MW) aan onshore windvermogen. Ons interdisciplinair en internationale team van technische experts heeft een uitgebreid technisch zorgvuldigheidsonderzoek uitgevoerd voorafgaand aan de investering van het kredietconsortium", aldus Prajeev Rasiah, Vicepresident & Regional manager Noord-Europa, Midden-Oosten en Afrika bij DNV GL.

Windpark Spui, een 21 MW windpark in de gemeente Korendijk in Zuid-Holland, zal bestaan uit vijf Enercon E-126 EP4-windturbines met een hubhoogte van 135 meter, een rotordiameter van 127 meter en een nominaal vermogen van 4,2 MW.

Het team van lokale en internationale windexperts van DNV GL heeft het technische due diligence uitgevoerd, bestaande uit een onafhankelijke beoordeling van de technische details van het project en de bijbehorende aannemers en bedrijven, inclusief evaluatie, milieuvergunningen, civiel en elektrisch ontwerp, de omgevingscondities van de locatie, assessment van de energieproductie, bouw- en operationele contracten en het financiële model. 

Over DNV GL
DNV GL is een wereldwijde dienstverlener op het gebied van kwaliteitsborging en risicomanagement. Gedreven door ons doel om leven, eigendommen en het milieu te beschermen, helpen we onze klanten om de veiligheid en duurzaamheid van hun bedrijfsactiviteiten te verbeteren. Wij bieden classificatie, technische borging, software en onafhankelijke, deskundige adviesdiensten voor de maritieme sector, de olie-, gas- en energiesector en de sector voor hernieuwbare energiebronnen. Wij bieden ook certificerings- en logistieke diensten aan klanten binnen een breed scala aan industrieën. Wij zijn actief in meer dan 100 landen, en onze deskundigen zetten zich ervoor in om klanten te helpen de wereld veiliger, intelligenter en groener te maken.

DNV GL in de energiesector en duurzame sector
DNV GL levert wereldwijd erkende test- en adviesdiensten voor de energiewaardeketen, onder andere op het gebied van duurzame energiebronnen en energiemanagement. Onze expertise omvat onshore en offshore windenergie, zonne-energie, conventionele energiebronnen, transmissie en distributie, smart grids, het gebruik van duurzame energie, en energiemarkten en regelgeving. Onze deskundigen ondersteunen klanten over de hele wereld bij het leveren van een veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame energievoorziening. Ga voor meer informatie naar www.dnvgl.nl/energie.