Skip to content

DNV GL lanceert nieuwe certificering: Infectiepreventie voor de maritieme sector

DNV GL heeft een nieuwe certificering voor infectiepreventie gelanceerd dat gericht is op de maritieme industrie. Het vrijgeven van deze aangepaste certificering is bedoeld om de maritieme industrie te helpen haar activiteiten beter voor te bereiden op COVID-19 of andere opkomende infectierisico’s. Genting Cruise Lines is de eerste klant die werkt aan de CIP-M certificering voor het schip de ‘Explorer Dream’.

CIP-M-certificering

Veiligheid aan boord bij passagiers op cruiseschepen is altijd een prioriteit geweest, de huidige COVID-19 pandemie heeft deze focus alleen maar aangescherpt. Om scheepseigenaren en -exploitanten te helpen bij het hervatten van een veiligere bedrijfsvoering, heeft DNV GL de CIP-M-certificering ontwikkeld. Door middel van CIP-M-certificering kunnen zij aantonen dat ze de juiste preventie- en controle maatregelen toepassen op de procedures en systemen om te voorkomen dat virussen verspreiden en om de klanten en bemanning op het schip te beschermen. 

"De COVID-19-crisis heeft een ongekende impact gehad op de maritieme industrie, en op de cruisemaatschappijen in het bijzonder", aldus Knut Ørbeck-Nilssen, CEO van DNV GL - Maritime. "Maar ik hoop dat we met innovatieve ideeën als CIP-M de sector weer in beweging kunnen krijgen op een manier die passagiers en bemanning het vertrouwen geeft dat er strenge maatregelen zijn genomen om de toch al strikte gezondheids- en veiligheidsnormen van de cruise-industrie te verbeteren". 

"Het is noodzakelijk om het vertrouwen van de consument terug te winnen", zegt Luca Crisciotti, CEO van DNV GL - Business Assurance. "Het ontwikkelen van organisatorische waakzaamheid tegen infectierisico's vereist een niveau dat voorheen alleen voor ziekenhuizen gold. CIP-M is uniek omdat het is gebaseerd op bestaande ziekenhuisnormen, maar is specifiek afgestemd op de context van passagiersschepen, terwijl het ook nationale eisen omvat om onmiddellijke een lange termijn oplossing mogelijk te maken".

Genting Cruise Lines 

DNV GL is momenteel bezig om de cruisemaatschappij Genting Cruise Lines te certificeren. Volgens Kent Zhu, President van Genting Cruise Lines is de veiligheid en het welzijn van hun gasten en bemanning van groot belang. Hij is trots op de samenwerking met DNV GL die een primeur is voor de cruise- en maritieme industrie. “Met de hogere verwachtingen van de consument op het gebied van veiligheid zal de op maat gemaakte CIP-M-certificering van een ervaren certificerende instelling, met een sterke expertise binnen de gezondheidszorg als DNV GL, het vertrouwen van de consument in de cruise industrie inderdaad verder versterken, aangezien we de activiteiten in de zeer nabije toekomst hervatten," aldus Kent Zhu.

De CIP-M-beoordeling van Genting Cruise Lines is van start gegaan met een pre-assessment van het managementsysteem van het bedrijf, gevolgd door een certificeringsonderzoek op het schip ‘Explorer Dream’. Het bedrijf streeft naar een succesvolle afronding van het certificeringsprogramma eind juni.

Als onderdeel van de CIP-M certificering beoordeelt DNV GL de activiteiten van het schip, waaronder:

  • Verbetering van sanitaire procedures;
  • Het bereiden en behandelen van voedsel;
  • Eisen met betrekking tot fysieke afstand;
  • Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) door bemanningsleden; 
  • Onderhoud van belangrijke volksgezondheidssystemen;
  • Calamiteitenplannen;
  • Controles vóór het aan boord gaan;
  • Procedures voor het aan boord gaan en het verlaten van het schip;
  • Reisschema’s en protocollen voor de havenplanning.

Door middel van jaarlijkse surveys aan boord en audits aan wal wordt nagegaan of de naleving van de voorschriften wordt voortgezet en of er sprake is van een verbetering.

Wilt u meer informatie over CIP-M-certificering?

  Remote Audits

Remote Audits

Wat is een remote audit? En hoe werkt dit? Lees hier meer over remote auditeren.

  Online training

Online training

Wilt u een training volgen vanaf een locatie die u goed uitkomt? Volg dan een online training.

 

Offerte aanvragen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

 

Waarom DNV?

​“Safeguarding life, property and the environment” is de missie van DNV. Het managen van risico’s is de specifieke expertise van DNV.

 

Video: Remote auditeren

Bekijk hier de video over de mogelijkheden met Remote Auditeren.

 

Klantcases

Waarom kiezen klanten voor DNV?

Snel & eenvoudig

Offerte aanvragen