Skip to content

DNV GL helpt Singapore’s waterschap met realisatie van 50 MW floating solar project

DNV GL is technisch adviseur voor Zuidoost Azië’s grootste publieke tender voor floating PV in Singapore’s Tengeh Reservoir. Dit eerste 50 MW project kan Singapore helpen om een CO2 reductie te realiseren die gelijk staat aan het effect van het verminderen van 6.000 auto’s op de wegen.

SINGAPORE, 4 July 2019 – DNV GL is gecontracteerd door PUB, Singapore’s nationale waterschap, als technisch adviseur voor een 50 MW floating solar PV project in het Tengeh-reservoir in Singapore. Zodra voltooid, zal het project een van de grootste single floating solar systemen ter wereld zijn.

Het project is de grootste openbare aanbesteding voor floating solar tot nu toe in Zuidoost Azië. DNV GL zal PUB ondersteunen tijdens de voorbereiding van de tender, de bieding, het ontwerp, de bouw en de operationele fase van het project.

Het floating solar project moet tegen 2021 operationeel zijn. Het zal de waterbehandelingssysteem van het reservoir van elektriciteit voorzien en 28.000 ton CO2-uitstoot per jaar helpen verminderen - het equivalent van ongeveer 6.000 auto's.

Ondanks het feit dat Singapore beperkte opties heeft voor duurzame energie, heeft de stadsstaat wel ferme toezeggingen gedaan om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Zonne-energie is de meest rendabele duurzame energiebron van het land. In zo’n dichtbevolkte staat is de opkomende technologie van floating solar een aantrekkelijke manier om het ruimtegebruik te optimaliseren en tegelijkertijd het aandeel groene energie te vergroten.

Op 7 juni jl. heeft PUB een openbare aanbesteding uitgeschreven om voorstellen te doen voor het ontwerpen, het bouwen, voor het eigendom en het beheren van een 50 MW floating solar project in het Tengeh Reservoir. Lokale energiedeskundigen van DNV GL waren in dat traject belast met het uitvoeren van het voorlopig ontwerp, een onafhankelijke energy assessment, technologiebenchmarking en bedrijfsmodelstudies.

Dit is de eerste aanbesteding op dergelijke schaal voor floating PV in Zuidoost Azië en PUB heeft DNV GL ook aangewezen als technisch adviseur voor de volgende fasen van het project. Dat omvat het bieden van ondersteuning voor offertes en het evalueren van voorstellen tijdens de biedfase. In de constructiefase zal DNV GL nog reviews uitvoeren op het design, het testen en de inbedrijfsname. Tijdens de operationele fase zal DNV GL nog performance analyses doen, evenals specifieke site testen. 

“DNV GL heeft een sterke staat van dienst als het gaat om floating solar projecten. We hebben aan bijna 800 MW aan projecten gewerkt in deze regio, "aldus Nicolas Renon, Executive Vice President Asia Pacific bij DNV GL - Energy. "De schaal van dit floating solar project lijkt een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van deze snel opkomende technologie."
Over DNV GL DNV GL is een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van quality assurance en risk management. DNV GL heeft als doel leven, bezit en milieu te beschermen en helpt daarmee organisaties de veiligheid en duurzaamheid van hun onderneming te bevorderen. DNV GL, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1864, is wereldwijd actief in meer dan 100 landen met 15.000 experts die zich inzetten om klanten te helpen de wereld veiliger, slimmer en duurzamer te maken. 

DNV GL In de energie-industrie  DNV GL heeft de expertise van KEMA, Garrad Hassan, DNV en GL Renewables Certification gebundeld in DNV GL –Energy. In de energie industrie levert DNV GL wereldwijd erkende test-, inspectie- en adviesdiensten aan de energie waardeketen. Dit omvat onshore en offshore windenergie, zonne-energie, conventionele opwekking, transmissie en distributie, opslag van energie, slimme netten, advies voor energie markten, regelgeving en duurzaam energie gebruik. Onze energie-experts ondersteunen klanten over de hele wereld in het leveren van een veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame energievoorziening. Ontdek onze inzichten en diensten op www.dnvgl.com/energy. Meer op www.dnvgl.com/power-renewables