Skip to content

DNV GL biedt technische ondersteuning aan WDP voor de installatie van 40.000 zonnepanelen

DNV GL experts bieden technische ondersteuning tijdens de onderzoeks-, constructie- en installatiefase van de zonne-energiesystemen.

Maurice Adriaensen, DNV GL Energy Area Manager BeNeLux (links) en Marc Debosscher, CTO WDP (rechts)

ARNHEM, Nederland - 28 Januari 2019  DNV GL, 's werelds grootste organisatie van onafhankelijke energiedeskundigen en certificeringsinstantie, werkt samen met industrieel vastgoed specialist Warehouses De Pauw (WDP) om zijn magazijnpark van zonne-energie te voorzien, en om zo bij te dragen aan de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf. 

DNV GL biedt technische ondersteuning voor de installatie van 40.000 zonnepanelen voor het magazijnpark van WDP in Nederland.Het 10MWh-project bestaat uit 14 systemen, die genoeg elektriciteit produceren om 2850 huishoudens gedurende één jaar van electriciteit te voorzien. De installatie van het eerste zonne-energiesysteem van 630 kWp (ongeveer 3.000 panelen) startte reeds in juli 2018 en werd in november 2018 al in gebruik genomen. 

Net als een zonne-installatie op een privéterrein moeten commerciële gebouwen zoals magazijnen voldoen aan duidelijke voorschriften met betrekking tot isolatie en de electriciteitsaansluiting van het onroerend goed. WDP heeft ambitieuze duurzame energiedoelstellingen gesteld en voldoet daarmee aan huidige milieurichtlijnen. WDP gaat zelfs verder, zodat klanten niet hoeven te investeren in aanvullende duurzaamheidsmaatregelen.

DNV GL experts bieden technische ondersteuning tijdens de onderzoeks-, constructie- en installatiefase van de zonne-energiesystemen. Er worden haalbaarheidsstudies gedaan voor de systemen in de verschillende magazijnen en selectie van zonne-PV-technologie. Tijdens de bouw en oplevering biedt DNV GL kwaliteitsborging en ondersteuning bij de commerciële contracten met betrekking tot de duurzaam opgewekte elektriciteit zodat die WDP en haar klanten de nodige voordelen biedt. WDP gaat ook gebruik maken van DNV GL’s expertise op het gebied van monitoring van zonneparken, met name op het gebied van asset control, asset management en productie optimalisatie. 

"Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van ons business model", zegt Tony de Pauw, CEO van WDP. "Energieopwekking is niet onze core business, dus we hadden een kennispartner nodig die ons kon helpen bij de planning, installatie en monitoring van onze zonne-energie installaties. En DNV GL heeft al die expertise in huis. "

Prajeev Rasiah, Executive Vice President, Noord-Europa, Midden-Oosten en Afrika, DNV GL - Energy: "We ondersteunen WDP graag met het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Zonne-energie speelt een steeds belangrijkere rol in energiemanagement en de duurzaamheidsambities van bedrijven. WDP heeft zichzelf duidelijke doelen gesteld en we zijn verheugd hen te ondersteunen met de expertise en lokale kennis van onze zonne-energie specialisten."

----

Over DNV GL
DNV GL is een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van quality assurance en risk management. DNV GL heeft als doel leven, bezit en milieu te beschermen en helpt daarmee organisaties de veiligheid en duurzaamheid van hun onderneming te bevorderen. DNV GL, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1864, is wereldwijd actief in meer dan 100 landen met 15.000 experts die zich inzetten om klanten te helpen de wereld veiliger, slimmer en duurzamer te maken.

DNV GL In de energie-industrie
DNV GL heeft de expertise van KEMA, Garrad Hassan, DNV en GL Renewables Certification gebundeld in DNV GL –Energy. In de energie industrie levert DNV GL wereldwijd erkende test-, inspectie- en adviesdiensten aan de energie waardeketen. Dit omvat onshore en offshore windenergie, zonne-energie, conventionele opwekking, transmissie en distributie, opslag van energie, slimme netten, advies voor energie markten, regelgeving en duurzaam energie gebruik. Onze energie-experts ondersteunen klanten over de hele wereld in het leveren van een veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame energievoorziening. Ontdek onze inzichten en diensten op www.dnvgl.com/energy.

Over Warehouses De Pauw
WDP is specialist in logistiek vastgoed. Ze bieden intelligente magazijnoplossingen met een focus op de ontwikkeling en verhuur van semi-industrieel en logistiek vastgoed. WDP was de eerste semi-industriële vastgoedontwikkelaar die het BREEAM-certificaat behaalde voor een logistieke site in Europa.

Stay informed

Subscribe