Skip to content

DNV breidt haar dienstenportfolio uit met BIM

Op dit moment is DNV bezig met een uitbreiding van haar dienstenportfolio binnen de sector Bouw. De voorbereidingen om te gaan starten met certificering volgens de ISO 19650 norm voor BIM (Building Information Modelling) zijn in volle gang.

Wat is ISO 19650?

De ISO 19650 wordt internationaal erkend en is ontworpen om een organisatie in staat te stellen haar eisen voor informatiebeheer vast te stellen. Tijdens de gehele levenscyclus van een gebouw wordt informatie verzameld conform de eisen van BIM (Building Information Modelling). De informatie wordt beschikbaar gesteld in een omgeving waarbinnen verschillende partijen samenwerken. De ISO 19650 draait om veilig gestandaardiseerd samenwerken; het veilig delen van informatie tussen verschillende partijen. Denk hierbij aan: opdrachtgevers, aannemers, architecten, etc. 

De voordelen van ISO 19650 certificatie

ISO 19650 helpt u uw bedrijfsdoelstellingen te behalen door middel van:
  • Eenvoudige samenwerking tussen verschillende partijen
  • Doelmatige en doeltreffende inkoop
  • Het besparen van tijd en kosten door efficiënt te werken
  • Het delen van ‘best practices’
  • Het voorspelbaar maken van kosten 

Voor wie is de ISO 19650?

De ISO 19650 is van toepassing voor alle gebouwen en bouwprojecten, ongeacht de omvang of complexiteit. De eisen dienen te worden toegepast op passendheid voor de schaal en complexiteit van het gebouw of bouwproject. De norm is sector breed toegepast, dit zorgt ervoor dat informatie op een gestandaardiseerde wijze wordt gecommuniceerd, vastgelegd en beheert. 

Meer informatie?

Naar verwachting kan DNV eind dit jaar de eerste ISO 19650 audits inplannen. Meer informatie volgt later dit jaar. Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte, schrijf u hier in om onze nieuwsbrief te ontvangen.