Skip to content

Arnhems energiefront Alliander, Dekra, DNV, KEMA Labs en TenneT bundelen krachten als partners van Arnhem Electricity Week

Arnhem, donderdag 28 maart 2024 – Alliander, DEKRA, DNV, KEMA Labs en TenneT bundelen krachten als partners van Arnhem Electricity Week. Als vooraanstaande spelers in de energie-industrie ondersteunen deze organisaties het initiatief van de Arnhem Electricity Week en werken ze samen om duurzame energieoplossingen te bevorderen en talent naar de regio te trekken.

Arnhem elektriciteitsstad

De Arnhem Electricity Week - 25 tot 31 mei - overstijgt het gewone tech-evenement. Het is een dynamische mix van zakelijke (B2B) en consumentgerichte (B2C) activiteiten. Tijdens de week vind je congressen, matchmaking diners voor startups en investeerders, maar ook publieksavonden over elektronische muziek, wetenschapsfilms en een speciale Formule-E avond. Hier in regio Arnhem onthullen industrieleiders en elektriciteitsliefhebbers het landschap van de energie van morgen.

Het evenement is een dynamisch platform waar talent, beleidsmakers, bedrijven, startups en investeerders samenkomen om te netwerken, inspiratie op te doen en bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame energieoplossingen. Allemaal met de toewijding aan het Duurzame Ontwikkelingsdoel (SDG) 7.1. Als bezoeker ontdek je de toekomst van de energiesector voor de komende 5 tot 10 jaar en daar voorbij. Welke innovaties ga je zien, welke veranderingen en waar gaan investeringen rendement opleveren en bijdragen aan een duurzamere wereld?

Met hun kennis en expertise in de energietransitie bundelen de genoemde partners hun krachten om de Arnhem Electricity Week in de komende jaren te transformeren tot hét toonaangevende evenement op wereldniveau op het gebied van elektriciteit.

“Als 'Electricity Hub' staat deze regio synoniem voor toonaangevende kennis en expertise in de elektriciteitssector, en biedt het een inspirerende omgeving om de energietransitie mede vorm te geven. Het aantrekken en behouden van talent staat centraal in onze inspanningen om de internationale bekendheid van deze bloeiende hub te vergroten.” - Maurice Adriaensen, Director and Area Manager, Energy Systems at DNV.

Hét elektrificatie event van het jaar

Het vlaggenschip van Arnhem Electricity Week is de European New Power Summit. Een internationaal evenement waar Europese bedrijven, investeerders en toptalenten samenkomen. Nederland bevindt zich vooraan in het elektrificeren van de samenleving en loopt voorop in het aanpakken van kwesties zoals netcongestie. Wat is de routekaart voor het versnellen van deze transitie? In het programma van de summit - dat samengesteld is door dé drie technische universiteiten van Nederland - word je meegenomen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van systeemintegratie, energieopslag en elektrisch laden.

De dag wordt gehost door voormalig gezicht van BBC World - David Eades. Het volledige programma met alle sprekers vind je op arnhemelectricityweek.com/european-new-power-summit-2024/.

“De energietransitie is een van de grote uitdagingen van onze tijd. Wij geloven sterk in de kracht van samenwerking, kennis delen en inspireren als het gaat om het realiseren van de ambitieuze energiedoelstellingen. Als partner ondersteunen we het initiatief van Arnhem Electricity Week en zijn we trots onderdeel van een mooie groep Arnhemse bedrijven die met know-how en ervaring bijdragen aan duurzame energieoplossingen.” - Bram Holtus, CEO van DEKRA Certification B.V.

Ben jij erbij?

Arnhem Energy Week Partners

Scoor je tickets voor de European New Power Summit en het stadsprogramma via www.arnhemelectricityweek.com.

Einde persbericht