Nieuwe VCA is een feit, wat is er veranderd?

Op 2 april 2018 is de versie 2017/6.0 van de Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) gepubliceerd. Deze vervangt de vorige VCA-versie, 2008/5.1.

Van oud naar nieuw

VCA 2017/6.0 vervangt de vorige versie, 2008/5.1. De nieuwe checklist is op 2 april gepubliceerd en is deze verkrijgbaar via de website www.vca.nl.  DNV GL heeft de RvA-accreditatie behaald voor de VCA 2017/6.0 versie en mag dan ook audits uitvoeren volgens deze nieuwe versie. 


Wat is er veranderd?

Er zijn aanzienlijke veranderingen tussen de nieuwe VCA 2017/6.0 en de VCA 2008/5.1. Om de wijzigingen voor u duidelijk en overzichtelijk te maken, hebben wij een document opgesteld waarin we de belangrijkste verschillen en kernpunten benoemen. Welke acties moet ik ondernemen om me voor te bereiden op de nieuwe norm?Download whitepapers 216x36
  • Raak bekend met de vereisten in de nieuwe norm en identificeer gaps tussen uw huidige systeem en werkwijzen en de vereisten in de nieuwe norm.
  • Ontwikkel een plan om te zorgen voor een effectieve implementatie van alle vereiste wijzigingen (inclusief eventuele wijzigingen of updates van uw beheersysteem).
  • Zorg voor training en bewustwording bij uw personeel.

Tot wanneer is mijn huidige certificaat geldig?

Er is een overgangstermijn afgesproken van drie en een half jaar vanaf de publicatiedatum van 2 april 2018. Gedurende deze periode blijven de VCA-certificaten geldig.
  • Voor 2 oktober 2021 moeten alle certificaten zijn omgezet naar de VCA 2017/6.0 versie. 
  • Vanaf 2 oktober 2019 worden alle initiĆ«le audits uitgevoerd op basis van de VCA 2017/6.0 versie.
  • Voor buitenlandcertificaten geldt een verkorte overgangsregeling. Dit zijn certificaten verleend aan buitenlandse bedrijven (uit andere landen dan Nederland en BelgiĆ«) en aan Nederlandse en Belgische bedrijven met vestigingen in het buitenland. 

Wilt u meer weten over de veranderingen?

DNV GL heeft een whitepaper gemaakt met hierin de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe VCA-norm. Download gratis de whitepaper en leer over de nieuwe norm. 

Op de VCA-website kunt u alle verwijsdocumenten die horen bij de VCA 2017/6.0 versie vinden. Dit zijn documenten waarnaar in de VCA 2017/6.0 wordt verwezen, aangevuld met de overgangsregeling van de oude naar de nieuwe VCA versie.

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Trainingsaanbod

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm implementeren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Lijst met door DNV gecertificeerde organisaties

Gebruik de database om DNV certificaten te verifiëren.

 

Certificatiebeeldmerken

Download hier uw certificatiebeeldmerken.

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.

 

Contact

Heeft een vraag voor ons?